A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. játékkal és ismeretterjesztő fürdőlátogatással is csatlakozik a Víz Világnapjához.

Az ENSZ javaslatára 1993 óta március 22-én ünnepeljük a Víz Világnapját, amelynek célja, hogy gondolkodásunk középpontjába kerüljön ez a nélkülözhetetlen természeti kincsünk. A világnap minden évben más és más nézőpontból fókuszál a víz alapvető szerepére.

Az idei nap mottója a „Láthatóvá tenni a láthatatlant”, ami a felszín alatti vizek fontosságára hívja fel a figyelmet. Felszín alatti víz a termálvíz is, aminek a Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. (BGYH), életében kiemelkedő szerepe van, hiszen a 13 budapesti fürdőt összesen 118 termálvizes forrás látja el nap mint nap friss, éltető gyógyvízzel.

A termálvizek fontosságáról, a fürdők működéséről a Világnap alkalmából négy fürdőben (Széchenyi, Rudas, Lukács, Gellért) és a Csillaghegyi Ásványvizet Palackozó üzemben idegenvezetéssel egybekötött látogatást tartanak március 26-án szombaton, valamint nyereményjátékkal is kedvesednek az érdeklődőknek.

A BGYH tagja az Európai Történelmi Termálvárosok Szövetségének, akik a Tudományos Bizottságuk közreműködésével kérdőíves felmérést is tartanak a Világnap alkalmából. A felmérésben a helyi lakosokat kérdezik többek között a fürdővárosuk múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

„A BGYH kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a termálvizekkel fenntartható módon gazdálkodjon, komplex rendszerben gondolkodva. A fürdőink vizének újrahasznosítása jelentős szerepet kap, mind a geotermikus hőhasznosítás, mind a szürkevíz hasznosítás területén” – hangsúlyozta Borosné Szűts Ildikó vezérigazgató.