• A legnépszerűbb gyógyászati kezelések közé tartozik az iszappakolás, ami nem véletlen, hiszen meglepően sokrétű a gyógyhatása.

  • A mezőkövesdi Hajnal Hotel gyógyászati kínálatának is része az iszapkezelés.

Régóta ismert, hogy egyes tavak, folyók és tengerek üledékét pakolások formájában is fel lehet használni. Az iszapkezelés hatásának titka két tényezőre vezethető vissza. Az egyik az iszap rendkívül jó hőtartóképességében rejlik, ami azt jelenti, hogy felhevítését követően a hőt lassan, fokozatosan adja le. Ennek révén a kezelt testrész mélyen átmelegíthető, lokális vérbőség jön létre, ami többek között segíthet az ízületi merevség oldásában.

A másik előnye, hogy az iszapban koncentráltan jelen van az adott víz – hévízi iszap esetében gyógyvíz – ásványianyag-tartalma, ami a kezelések során kioldódik és a bőrön át felszívódva fejti ki a hatását. Azaz a hatásmechanizmusa nagyon hasonló a gyógyvizes fürdőzéshez, s ebből következően a javallatai is. Az iszapkezelést elsősorban kopásos gerinc és végtagízületi megbetegedéseknél, izomfájdalmaknál, sérülések utókezelésénél, izom- és ízületi fájdalmaknál szokták javasolni.

Mindezeken túl egyes nőgyógyászati problémák, valamint bőrbetegségek esetén is hatásos lehet. Ismert a kozmetikai alkalmazása is, ugyanis a tapasztalatok szerint regenerálja, feszesebbé teszi a bőrt.

iszapkezelés gyógyfürdőAz iszappakolás Mezőkövesd egyik kedvelt gyógyszállójában, a Hajnal Hotelben is elérhető. A szállodában Hévízről származó tőzegiszappal végzik a kezeléseket, amelyek 30 percig tartanak.

A Hajnal Hotel nagy erősségének számítanak a gyógyászati szolgáltatások. Elég csak arra gondolni, hogy a szálloda saját gyógyvizes termálkúttal rendelkezik és az ebből származó vizet vegyszeres kezelés és hígítás nélkül töltik a fürdőrészlegük medencéibe. Fontos tudni, hogy szakorvosi magánrendelés is a szállóvendégek rendelkezésére áll.

Hajnal Hotel gyógymedencékA Hajnal Hotelben különféle masszázsok is elérhetők, a svédmasszázstól kezdve a nyirokmasszázson át a víz alatti vízsugármasszázsig bezárólag. Sőt, olyan különleges eljárásokat is kínálnak, mint például a Bemer terápia, az IBR System kezelés, a magnetoterápia, a lökéshullám és a lágylézer kezelés, vagy éppen a fényterápia.

A szálloda gyógyászati kezeléseiről minden további részletet megtalál ide kattintva, a Hajnal Hotel honlapján.

Hajnal Hotel MezőkövesdA cikk megjelenését a Hajnal Hotel támogatta.