• Akármerre indulunk, termálfürdőket találunk.

  • Egerszalók ideális úti cél a fürdők kedvelőinek, ugyanakkor itt a minőségi borok rajongói is megtalálják a számításukat.

Egy belföldi úti tippben olvastuk egyszer, hogy „termálfürdős aranyháromszögként” emlegették az Eger, Egerszalók, Demjén által körülölet területet. Tulajdonképpen nagyon találó elnevezésről van szó, hiszen akik szeretik a termálfürdőket, azokat itt egymáshoz közel, a legpatinásabbtól kezdve a legújabb és legkülönlegesebb fürdőkig bezárólag egészen széles választék várja.

A megyeszékhely egyik népszerű turisztikai attrakciója az Egri Termálfürdő, ahol kénes és radonos gyógyvíz egyaránt a vendégek rendelkezésére áll. Ugyanitt működik az ország egyetlen olyan Budán kívüli törökfürdője, ami mind a mai napig üzemel.

Bő tíz éve, ha valaki azt mondta, hogy „Demjén”, akkor a legtöbb embernek az énekes ugrott be. Azonban újabban egyre többen már az Eger közelében fekvő üdülőhelyre asszociálnak. Demjénben 2009-ben nyitották meg a termálfürdőt, a fedett részlegét pedig egy évvel később adták át. Azóta pedig egy igazi különlegességgel, egy barlangfürdővel is bővült a demjéni fürdőkínálat. Mindezek mellett egy termáltó is található a 600 lélekszámú faluban.

Egerszalók egyszerre számít régi és új üdülőhelynek. A település határában már évtizedekkel ezelőtt is működött egy vadregényes strandfürdő, amire mind a mai napig sokan nosztalgiával gondolnak vissza. Ennek a helyén nyitották meg 2007-ben a Saliris Resort 17 medencés fürdőrészlegét. A klasszikus szabadtéri gyógyfürdők kedvelőinek pedig jó választás lehet a Nosztalgia Strandfürdő.

Egerszalók gyógyhelyEgerszalókról egyébként mind a három település, mindegyik fürdő könnyen megközelíthető. Itt találjuk a Villa Cuvée nevű, bor tematikájú szálláshelyet. Hogyan kapcsolódnak ide a borok?

A környék nemcsak a fürdőkről ismert, hanem a több mint ezer éves múltra visszatekintő egri borvidéknek is a része. A borvidék zászlóshajóinak számítanak a cuvée borok. Ide tartozik a bikavér, vagy a 2010-ben először készített, de azóta egyre népszerűbbnek számító fehér cuvée, az Egri Csillag. Azaz nem véletlen a Villa Cuvée névválasztása.

A bor tematika a szálláshely belsőépítészeti kialakításában is visszaköszön. Ennek során ugyanis a borvidék, a borászkodás és a pincészetek stílusjegyeit tartották szem előtt. Arra törekedtek, hogy a Villa Cuvée épületei külsejükben se legyenek tájidegenek, de a szálláshelyre belépve is visszaadják a régi borospincék hangulatát. Ráadásul a Villa Cuvée mindössze 500 méterre található az ország egyik legjobb borászatától, a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészettől.

Villa Cuvée EgerszalókA 4 épületből és 21 szobából álló Villa Cuvée bor tematikájú szálláshely, azonban ez nem azt jelenti, hogy csak felnőtt vendégekre számítanának. A Villa Cuvée kialakításakor kifejezetten szempont volt, hogy egy gyermekbarát szállással bővüljön Egerszalók. A vendégek akár családi szobát is foglalhatnak, amelyekben külön nappali és hálószoba található. Ezen felül bármelyik szobát is választják, igény esetén babakádat, kiságyat, etetőszéket biztosítanak a családoknak.

A szálláshelyen egy beltéri játszóházat is kialakítottak, ahol spirál csúszda, labdatenger, trambulin és lengőkötél is található. Ezen felül egy kültéri játszóvár is a gyerekek rendelkezésére áll, ahol mászófallal, csúszdával, hintával vezethetik le a felesleges energiájukat.

Villa Cuvée játszóházA legújabb egerszalóki szálláshelyek közé tartozó Villa Cuvée-ről minden további információt megtalálhat ide kattintva. A honlapjukon keresztül akár egyből szállást is foglalhat.

Villa Cuvée EgerszalókA cikk megjelenését a Villa Cuvée támogatta.