• A gyógyvizes kúrákat érdemes egyéb kezelésekkel is kiegészíteni.

  • A mosonmagyaróvári Flexum Thermal & Spa gyógyászati részlegének a vezetőjét kérdeztük meg a náluk elérhető fürdőkezelésekről.

A Magyarországon található termálvizek közül nagyon sok gyógyvíz minősítéssel is rendelkezik. Ezeknek már önmagukban kedvező hatásuk van a különféle egészségügyi problémák esetében, ezen belül is kiemelkednek a mozgásszervi megbetegedések.

Érdemes azonban tudni, hogy a gyógyfürdőkben elérhető egyéb gyógyászati kezelések igénybevételével a fürdőkúrák hatása megsokszorozható. Ráadásul ezek közül több kezelés az egészségbiztosító támogatásával is elérhető, azaz a betegeknek ilyenkor elég csak önrészt fizetniük.

A mosonmagyaróvári Flexum Thermal & Spa gyógyászati részlegének a vezetőjét, Smukné Radek Bernadettet kérdeztük a náluk igénybe vehető gyógykezelésekről.

Orvosi masszázs Mosonmagyaróvár

– A Flexum Thermal & Spa gyógyászati részlegén elérhető, a társadalombiztosítás által támogatott gyógykezelések közül melyek a legnépszerűbbek?
– Az egészségbiztosító által támogatott kezelések közül náluk a betegek körében legkedveltebbnek az orvosi gyógymasszázs, az iszappakolás, a súlyfürdő, a víz alatti vízsugármasszázs és a víz alatti csoportos gyógytorna számít.

– Ehhez a vendégeknek beutalót is kell vinniük magukkal?
– Hozzánk a betegek vagy a szakorvos által felírt recepttel és két kezelőlappal érkeznek, vagy a gyógyászati részlegünkön rendelő ortopéd szakorvos írja ki számukra a fürdőgyógyászati kezeléseket.

– Az egyéb (nem tb-s) kezelések közül melyiket veszik legtöbben igénybe?
– A privát kezeléseink közül a legnépszerűbbnek a frissítő- és aromamasszázsok, az iszappakolás, az antiphlogisztikus pakolás, a ritex pakolás és a Bemer terápia számít.

– Abban van különbség a hazai és a külföldi vendégek között, hogy milyen jellegű egészségügyi problémákkal keresik fel a gyógyfürdőt?
– A hazai és a külföldi vendégek egyaránt legtöbben mozgásszervi problémákkal jelentkeznek.

– Van olyan kezelés, ami most még nem érhető el, de tervezik a bevezetését?
– Igen, még egyéni és csoportos száraz gyógytornával, valamint lézerterápiával tervezzük bővíteni a szolgáltatásaink körét.