• Az iskolaszünet kezdetével egyre több termálfürdő kínál családi programokat.

  • Minimax partytól kezdve a strandfocin át a csúszdaversenyig sokféle kikapcsolódási lehetőséget nyújtanak a fürdők.

  • A komáromi fürdőben gulyásfőző verseny lesz.

Budapest-Aquaworld: a fővárosi élményfürdő június 26. és augusztus 23. között „Bongo Wonderland” néven állandó gyermekprogramokat kínál. Ezek közé tartozik a légvár, trambulin, kézművesház, valamint külön animációs programok a hétvégékre és a hétköznapokra. A szabadtéri játszóparkban lévő játékok használatát a belépő már tartalmazza. H. Szabó Sándor légi fotója az Aquaworldről:

Aquaworld élményfürdőBükfürdő: szerdától szombatig ingyenes animációs foglalkozásokat tartanak a Sportparkban. Ez minden nap késő délután különböző programokat jelent: gyerekkuckót, nordic walking oktatást, sportversenyeket, kerékpártúrát. Múlt szombaton műanyag jégpályát nyitottak a termálfürdőben, azon belül is a strandcsúszda mellett. A pálya egy hónapig fog működni. Pénteken tartják a „Csobbanj Európával” programot a fürdő területén. Ebből az alkalomból az Európai Unióval kapcsolatos játékokon, kvízeken lehet részt venni.

Debrecen: az Aquaticumban minden nap késő délután szaunaprogramokat tartanak. Ezek hétköznap ingyenesen látogathatók. Június 27-én ingyenes vízi aerobik lesz az élményfürdő hullámmedencéjénél. Június 27-én és 28-án Coca Cola Strandpartyt is tartanak az Aquaticum strandfürdői részén, ahol zenés programokon, aerobikon lehet részt venni, de kalandpark és kreatív sarok is lesz.

Gyula: Minimax családi nappal várják az AquaPalotába érkezőket ezen a szombaton. 10-től 17 óráig játékokon, vetélkedőkön vehetnek részt a legkisebb fürdővendégek és a szüleik.

Harkány: ismét lesznek hétvégi szaunafelöntések a fürdőben: szombaton csokoládés-kókuszos, vasárnap mézes-akácos. Vasárnap a gyógykertben fellép a Siklósi Ifjúsági Fúvós Zenekar.

Hajdúszoboszló: ezen a hétvégén a Hungarospa strandi nagyszínpadán lesznek programok. Szombaton az Attitude Táncegyüttes, vasárnap a Kenguru Táncegyüttes műsora tekinthető meg, mindkettő 16 órakor kezdődik.

Hévíz: június 13-án, 19 órakor – a Zenés Nyári Esték keretében – a Duó Fandango ad gitárestet a Festetics téren.

Igal: június 27-én, szombaton Beach Party lesz a termálfürdőben, ami zenés programokat és medence partyt takar. Június 28-án pedig családi vasárnapot tartanak a fürdőben. Ezen a napon ugrálóvár, játszóház, ügyességi játékok várják a vendégeket.

Komárom: a Brigetio Gyógyfürdőben június 27-én gulyásfőző versenyt tartanak. A nevezési díj 1000 forint. A nevezők és egy segítőjük ingyen léphet be a strandra. Rossz idő esetén június 28-án tartják a versenyt. További részleteket ide kattintva olvashat.

Makó: a Hagymatikumban júniusban is folytatódik a “masszázs kedd” akció, aminek keretében masszázsok és kádfürdők érhetők el 50 százalékos kedvezménnyel a hét második napján. Holnap a 30 perces svéd masszázs, a 30 perces aroma masszázs, az 50 perces kávés masszázs, valamint a Kleopátra kádfürdő lesz akciós.

Tiszakécske: június 25-én, csütörtökön nyugdíjas találkozót tartanak a Tisza-parti Gyógy- és Élményfürdőben. Ezen a napon a nyugdíjasoknak szóló programokon és előadásokon lehet részt venni. Ezen a hétvégén szombaton és vasárnap egész napos strandfoci mérkőzések is lesznek a fürdő területén, ugyanis június 27-28-án ebben a fürdőben tartják a Fürdővárosok Strandfoci Grand Prix Kupája.

Zalakaros: szombaton és vasárnap nyárköszöntő programokkal várják a fürdőbe érkezőket.

Június 27. (szombat)
10:30 – Aquafitness (Strandi IV. sz. termálvizes medence, rossz idő esetén élményfürdő)
11:00 – Kreatív foglalkozás: hajó, csónak hajtogatás, mini akvárium készítés (Strand, Lollo és Bernie Kids Club)
13:00 – Csúszdaverseny (Strandi V. sz. családi medence)
14:00 – Vízi ösvény galopp futam (Strandi V. sz. családi medence)
15:00 – Arcfestés (Strand, Lollo és Bernie Kids Club)
15:30 – Aquasalsa (Strandi IV. sz. termálvizes medence, rossz idő esetén élményfürdő)
16:00 – Mini diszkó a medencében (Strandi családi medence)

Június 28. (vasárnap)
10:30 – Aquafitness (Strandi IV. sz. termálvizes medence, rossz idő esetén élményfürdő)
11:00 – Kreatív foglalkozás: hajó, csónak hajtogatás, mini akvárium készítés (Strand, Lollo és Bernie Kids Club)
13:00 – Vízi paci futam (Strandi V. sz. családi medence)
14:00 – Családi vízi vetélkedő (Strandi V. sz. családi medence)
15:00 – Arcfestés (Strand, Lollo és Bernie Kids Club)
15:30 – Aquazumba (Strandi IV. sz. termálvizes medence, rossz idő esetén élményfürdő)
16:00 – „Haltombola” ügyességi vetélkedő (Strand, Lollo és bernie Kids Club)