• Ár-érték arányban országos szinten is az egyik legjobb kínálatot biztosítja a Cserkeszőlői Fürdő.

  • Ráadásul ezen a héten egy nagyszabású programot is rendeznek a községben.

Jász-Nagykun-Szolnok megyén belül a legtöbb turistát vonzó településnek már hosszú ideje Cserkeszőlő számít. Ez nem véletlen, hiszen a településen működő Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központnak jó a híre, kiváló szolgáltatást nyújtanak. A fürdő strandi részének teljes területe eléri a 7,5 hektárt és összesen 19 medencével rendelkeznek.

A cserkeszőlői főszezon egyébként még szeptember végéig tart, de az október elsejétől életbelépő őszi-téli medencekínálat is bőséges. A szabadtéri gyógymedencéik többsége például akkor is üzemelni fog, így nyitva lesznek az I-II-III. számú gyógymedencék, de igény esetén az V-ös számú gyógymedencét is beüzemelik. Ezen felül működni fog az úszómedence, valamint a teljes fedett részleg, utóbbiban gyógyvizes medencék, élménymedence, pezsgőfürdő és bébipancsoló is található.

Ami miatt sokan szeretik a fürdőt, hogy a széles kínálat ellenére nem szálltak el a jegyáraik. Jelenleg a felnőtt belépő 2990 forintba, nyugdíjasoknak és diákoknak 2390 forintba kerül. Október elejétől ez a felnőtt jegyek esetében 2690 forintra, a nyugdíjas és diákjegyeknél 2190 forintra csökken.

Cserkeszőlő gyógymedence

Érdemes azt is tudni, hogy idén nyáron bővült a fürdő gyógyászati kínálata. Szerdánként és szombatonként már kardiológus szakorvosi rendelés is elérhető, ráadásul a rendelőben szívultrahang és EKG is található, tehát egy komplex kardiológiai kivizsgálásra is lehetőség nyílik.

Cserkeszőlő a termálvíznek köszönheti a létét. A település mai területe eredetileg Tiszakürthöz tartozott, a termálvíz megtalálását követően, 1952-ben váltak önálló községgé, azaz ennek idén ünneplik a 70. évfordulóját. (A fürdőhely keletkezésének a sztorijáról itt olvashat).

A jubileum kapcsán 2022-ben számos programot rendeztek a településen és ebbe a sorba tartozik a szeptember 17-i Szüreti Felvonulás és Mulatság is. Szombaton a sportpályán vidámparkkal és ingyenes ugrálóvárral várják a vendégeket. Délelőtt 10 órakor felavatják a felújított tájházat. A szüreti felvonulás pedig 14 órakor indul a sportpályáról, ahová 17 órakor érkeznek vissza.

Ingyenes esti koncerteket is tartanak a sportpályán. Többek között fellép Pietro, a Sógorok, Bunyós Pityu, Matyi és a hegedűs, majd 22 órától Horváth Tamás ad 75 perces élőkoncertet.