• Amennyiben egész nap kényelmetlenül ülünk, majd a munka végeztével is érezzük, hogy a tartásunk nem az igazi, akkor jobb, ha mielőtt szakemberhez fordulunk, hiszen könnyen ízületi vagy gerincproblémával találhatjuk magunkat szemben.

  • A mozgásszervi megbetegedések hátterében nem csak a mozgásszegény életmód, hanem sokszor fejlődési rendellenességek is állnak, amik fájdalmassá teszik a mindennapokat.

A gyógytorna sokak fejében úgy él, mint egy mozgásforma, amit kizárólag a súlyos betegségekkel élők, illetve a sérülések után lábadozók tudnak hasznosítani az életükben. Azonban a modern világban egyre jelentősebb problémát jelent, hogy életünk jelentős részét egy monitor előtt görnyedve töltjük, a tartásunk pedig egyre rosszabbá válik, ami állandósuló derék- és hátfájdalmakhoz vezet. És itt fontos megjegyezni, hogy a gyógytorna jóval sokoldalúbb, mint az sokan gondolják.

Korosztálytól függetlenül jól alkalmazhatóak a különféle gyakorlatok, de különösen javasolt negyvenen felül szakemberhez fordulni, különösen akkor, ha vannak panaszaink. Akkor sem kell elzárkóznunk, ha korábban nem mozogtunk rendszeresen, ha túlsúllyal küzdünk, és természetesen a sérülések után, illetve ízületi- és gerincproblémák esetén is jól használható kezelésekről van szó. Műtétek előtt és után is alkalmazható eljárások közül választhatunk a szakemberek segítségével, akik a fejlődési rendellenességek esetén is személyre szabott speciális terápiát biztosítanak.

Az ízületstatikai gyógytorna az egyik leghatékonyabb személyre szabott tartásjavító, tartásmegőrző mozgásforma, amit statikai fitneszprogramként is nevezhetünk. A NASA által kifejlesztett programot egyedülálló módon alkalmazza a Súlypont Ízületklinika, ahol tehát egy hosszú távú megoldást kínálnak a pácienseknek az izom- és csontrendszer helyes strukturális elrendezésének és valamint a testtartásnak a helyreállítására.

gyógytorna

Ezt nemcsak az izomcsoportok átmozgatásával, hanem az agynak a koordinációért felelős részének, úgymond újraprogramozásával éri el az ízületstatikai gyógytorna. Az eredmény akár már néhány alkalom után is érezhető, így javasolt minél hamarabb belevágni, hiszen a fájdalmak megszűnése mellett, energikusabbá, frissebbé is válhatunk a gyakorlástól.