• A termálfürdők rajongóinak igazi paradicsom Egerszalók és környéke, de itt a borvidékek kedvelői is megtalálják a számításukat.

  • Nem véletlen, hogy az üdülőhely egyik szálláshelye is a bor tematika köré épült.

A Gyógyvizek Völgye Heves megyében található, a Demjént, Egerszalókot és Egerszólátot körbeölelő területet, a Laskó-patak völgyét nevezik így. Még a helyi turisztikai egyesület is ezt a találó elnevezést használja.

A Gyógyvizek Völgye településein több termálfürdő is található, s mivel kicsik a távolságok, ezért az itt pihenők akár naponta váltogathatják, hogy épp melyik fürdőt keresik fel. Egerszalókon működik a hatalmas Saliris Resort fürdőkomplexum, mellette a régi időket idéző szabadtéri fürdő, a Nosztalgia Strand. Demjénben pedig egész évben üzemelő Termáltó, – a közepén fedett fürdőházzal – továbbá egy termálfürdő és egy barlangfürdő is a vendégek rendelkezésére áll.

Itt tényleg minden igényre találhatunk megfelelő fürdőt, akár a nagyobb, akár a kisebb, de hangulatosabb, akár a különleges, akár olcsóbb termálfürdőt keresünk. Ráadásul a nyitvatartási időkre sem lehet panasz, a Gyógyvizek Völgye fürdőiben gyakorlatilag minden nap lehetőségünk van éjszakai fürdőzésre.

Egerszalók termálfürdőA három említett település egyben az Egri borvidék része is. Közel 20 színvonalas pincészet és borászat közül választhatunk ezen a környéken. Nem véletlen az sem, hogy az újabb egerszalóki szálláshelyek közé tartozó Villa Cuvée berendezése is a bor tematika köré épül.

A Villa Cuvée esetében mind az épületeinek külső megjelenésében, mind pedig a belső terek hangulatának kialakításakor a borvidék, a borászkodás és a pincészetek stílusjegyeit tartották szem előtt. Arra törekedtek, hogy a szálláshely épületei külsejükben se legyenek tájidegenek és belépve is visszaadják a régi borospincék hangulatát.

Villa Cuvée EgerszalókRáadásul a Villa mindössze 500 méterre található nemcsak a régió, hanem az ország egyik legjobb borászatától a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészettől.

A 4 épületből álló Villa Cuvée-ben összesen 21 szoba áll a vendégek rendelkezésére, valamennyi rendelkezik terasszal vagy erkéllyel is. A kisgyerekkel érkezőkre is gondoltak, hiszen egy 57 négyzetméteres beltéri játszóház, valamint egy kültéri játszótér is tartozik a szálláshelyhez.

A Villa Cuvée-ről minden fontos tudnivalót megtalál ide kattintva, a honlapjukon, ahol akár egyből le is foglalhatja a szállását.

Villa Cuvée EgerszalókA cikk megjelenését a Villa Cuvée támogatta.