• Akik a fürdőzés mellett egyéb programokra, látnivalókra is kíváncsiak, azoknak is ideális választás lehet Hajdúszoboszló.

  • Összegyűjtöttünk néhány fürdőn kívüli szoboszlói programlehetőséget és egy jó szálláshelyre is van tippünk.

Hajdúszoboszló a belföldi turisták körében Magyarország legnépszerűbb üdülőhelyének számít. A kedveltségét elsősorban a hatalmas Hungarospa fürdőkomplexumnak köszönheti, ugyanakkor a város és környéke a fürdőn kívül is tartogat még számos kikapcsolódási lehetőséget. A Hajdúszoboszlóra látogatóknak érdemes ezeket is számításba venniük az üdülésük tervezése során.

A nyár folyamán több rendezvényt is tartanak a városban. Ezek közé tartozik a Szoboszlói Folkhétvége (július 23-28.), vagy éppen a Szoboszlói Dixieland Napok (augusztus 1-4.), de augusztus 18-án még virágkarneváli csoportok is bemutatkoznak az üdülőhelyen. Augusztusban egyébkén országos kamionos találkozó is lesz Hajdúszoboszlón, amit a reptéren tartanak.

A hajdúszoboszlói Bocskai Múzeumban népművészeti alkotások mellett a város történetének fontos mérföldkövei is megtekinthetők. Szoboszló legújabb építészeti örökségének számít a Harangház, ami a fürdő és a város főutcája közötti parkban kapott helyet.

Harangház HajdúszoboszlóÉrdekes szezonális színfoltja Hajdúszoboszlónak a 35 méter magas óriáskerék, ami a Csónakázó-tó mellett található és egészen szeptember elejéig áll a különleges panorámára vágyó érdeklődők rendelkezésére.

Hajdúszoboszló óriáskerékA környékbeli látnivalók terén nagyon adja magát úti célként a Hortobágy, ahová mindenképpen érdemes egy kirándulást tenni. Ez az ország első, 1973-ban alapított és legnagyobb területű – 80 ezer hektáros – nemzeti parkja, amit 1999-ben a Világörökség részének nyilvánított az UNESCO.

Hortobágy HajdúszoboszlóHajdúszoboszlótól csak egy ugrás a 20 kilométerre lévő Debrecen, ahová akár tömegközlekedéssel is kényelmesen eljuthatunk. Nem véletlen, hogy sokan például az augusztus 20-i Virágkarnevál megtekintését kötik össze egy hajdúszoboszlói nyaralással. A debreceni látnivalók egy külön cikket is megérnének, de közéjük tartozik a Nagyerdei Kultúrpark, ami állatkert és vidámpark egyben. Illetve nem lehet kihagyni a város neves múzeumait sem, főként a Déri Múzeumot és a Modemet, ami Debrecen modern és kortárs művészeti központja…

Amennyiben hajdúszoboszlói üdülést tervez, akkor jó választásnak bizonyulhat a nagy múltú Hotel Délibáb****. A néhány évvel ezelőtt felújított szállodában 240 szoba és 5 lakosztály áll a vendégek rendelkezésére. Emellett két, különböző stílusú étterem, két bár és kávézó is található a szállodában, ami saját gyógyászati- és wellness-részleggel is rendelkezik.

Hajdúszoboszló Hotel DélibábA Hotel Délibáb**** kedvező csomagajánlatokat is kínál a vendégek számára. Ezek közül néhányat külön is kiemelnénk:

Nyár 5+ ajánlat: legalább 5 éjszakás tartózkodás esetén érvényes csomagajánlat, ami egészen augusztus 31-ig foglalható. Az ajánlat félpanziós ellátást és a szálloda wellness részlegének a használatát is tartalmazza.

Felüdítő F+ csomag: ez az ajánlat minimum 2 éjszakás foglalás esetén érvényes, de hosszabbításra is lehetőség van. A csomag félpanziós ellátást tartalmaz, továbbá a szálloda saját wellness részlegét is használhatják a vendégek. Sőt, egy ajándék belépőt kapnak a Hungarospa gyógy- és strandfürdőjébe. A Felüdítő F+ csomag szeptember 30-ig érvényes, a kiemelt és ünnepi időszakok kivételével.

Csobbanó csomag: azoknak lehet ideális ez az ajánlat, akik legalább 4 éjszakás tartózkodást terveznek. Ez a csomag a félpanziós ellátás, valamint a Hotel Délibáb wellness részlegének a használata mellett ajándék fürdőbelépőket is magában foglal: fejenként 4 belépőt a Hungarospa gyógy- és strandfürdőjébe, továbbá két belépőt az Aqua-Palace élményfürdőbe.

Nyárutó csomag: ideális választás azoknak, akik inkább a nyári főszezon után indulnának üdülni. Ez az ajánlat ugyanis augusztus 21. és szeptember 15. között érvényes, legalább 3 éjszakás foglalás esetén. A vendégek félpanziós ellátást vehetnek igénybe, valamint természetesen a szálloda saját wellness részlege is a rendelkezésükre áll.

Hotel Délibáb szobaHotel Délibáb fürdőszobaA cikk megjelenését a Hotel Délibáb támogatta.