• Megéri még a nyár előtt felkeresni a Dél-Alföld egyik leghangulatosabb üdülővárosát, Gyulát.

  • A különleges gyógyvizet, fürdőkezeléseket és a vizes élményeket keresők is megtalálhatják itt a számításukat.

  • Akár többgenerációs családoknak is remek úti cél lehet.

Az Alföld délkeleti határában található a Békés megye legnépszerűbb turisztikai célpontjának számító Gyula. Nem pusztán a környékbeliek kedvelik a várost, rengeteg visszatérő vendéget vonz az ország távolabbi vidékeiről is. Olyannyira, hogy Gyula évtizedek óta ott van a tíz, legmagasabb vendégéjszakaszámot elérő hazai termálfürdős üdülőhely között.

A város vonzerejéhez tartozik, hogy egy közel 30 ezer lakosú településről van szó, tehát minden fontos szolgáltatás adott helyben. A fő nevezetességeik közé tartozó vár és a Gyulai Várfürdő pedig egy nagyon szépen parkosított területen fekszik. Amúgy a gyógyfürdő és környéke már 1984 óta gyógyhelynek számít.

Gyulán egyszerre adott a történelmi hangulat, a nyugodt természeti környezet, egy kitűnő fürdő és akkor sem vagyunk bajban, ha ezeken kívüli látnivalókat keresnénk.

A legtöbben nyáron látogatnak el Gyulára, viszont akik szeretik a nyugodtabb pihenést, azoknak érdemes a tavaszi hónapokat kihasználniuk. Nagy forróság és nagy tömeg ilyenkor még nincs, de minden adott a gyógyuláshoz, kikapcsolódáshoz.

A gyulai gyógyvíz hatására még kitérünk külön is, de előtte ajánlunk szálláshelyeket.

Gyulai Vár

Apartmanos szállástippek Gyulán:

Martina Apartman
Gyula, Szarvas utca 6.
Telefonszám: +36-20-552-7202
Ide kattintva megnézheti az apartman honlapját.

Fészek Apartmanház
Gyula, Pacsirta utca 5.
Telefonszám: +36-30-410-2991
Ide kattintva találja az apartman weboldalát.

Szállástipp azoknak, akik szállodai, vagy apartmanos elhelyezést keresnek:

Hotel Hőforrás***
Gyula, Rábai Miklós u. 2.
Telefonszám: 06-66/463-722
Ide kattintva minden információt megtalál a Hotel Hőforrásról.

Mit tud a gyulai gyógyvíz? A jellegzetes, barnás árnyalatú termálvíz 1968-ban kapott gyógyvíz minősítést, amit azóta az újabb vizsgálatok többször is megerősítettek. Alkáli-hidrogénkarbonátos, kloridos, jelentős metakovasav- és metabórsav-tartalommal rendelkező vízről van szó. A gyógyhatása rendkívül széles, csak a legfontosabbakat kiemelve: ízületi megbetegedések, különféle gerincproblémák, porckopás, idegbántalmak, törések és műtétek utáni utókezelés, gyulladásos nőgyógyászat problémák és egyes bőrbetegségek is ide sorolhatók.

A Gyulai Várfürdőben tíz medencét töltenek gyógyvízzel, ezek között fedett és szabadtériek egyaránt a vendégek rendelkezésére állnak. Érdemes tudni, hogy a gyógyvizes fürdőzés hatását nagyban erősítik a különféle fürdőgyógyászati kezelések, a Várfürdőben ezek is elérhetők, akár egészségbiztosítási támogatással is.

Várfürdő Gyula lovardaMegéri gyulai üdülésben gondolkodniuk azoknak is, akiknek nincs egészségügyi problémájuk. Egyrészt a gyógyvizes fürdőzésnek a betegségek megelőzésében is lehet szerepe. Másrészt azért a Gyulai Várfürdő messze nem csak gyógyvizes lehetőségeket rejt.

Az ide látogatók számos (szezonális) strandmedence, illetve wellness- és úszómedence közül is válogathatnak, de nagyon erős a szaunás kínálatuk is. Az AquaPalota fedett élményfürdőben pedig tényleg minden vizes szórakozási lehetőség adott a felnőtteknek és a gyerekeknek is. Az sem mellékes, hogy mindezt megfizethető áron kínálják, kifejezetten jó ár-érték arányú fürdőkomplexumról van szó.

Gyulai Várfürdő szabadtéri medencékÖsszességében Gyula ideális üdülési helyszín lehet az idősebbeknek, fiataloknak, de akár többgenerációs, együtt utazó családoknak is, hiszen egy helyen minden korosztály megtalálhatja a számára kedves vizes kikapcsolódási lehetőséget.