• Egyedülálló hely ez az országban, hiszen 10 kilométeren belül hétféle, különböző jellegű termálfürdő közül választhatunk.

  • Itt még színvonalas szálláshelyből sincs hiány.

Heves megyében, Eger körül egy igazi kis „termálfürdős aranyháromszög” alakult ki az elmúlt években. Egerben, a tőle alig több mint 10 kilométerre található Demjénben és a két település között félúton lévő Egerszalókon is több termálfürdő közül válogathatunk. Ritka, hogy ilyen kis területen ennyi, és ilyen sokféle fürdő működjön.

A megyeszékhely központjában találjuk az Egri Termálfürdőt, ami szép, 5 hektáros park közepén fekszik. Ugyanitt működik az ország egyetlen olyan Budapesten kívüli törökfürdője, ami mind a mai napig működik.

Demjén ma már az országszerte ismert fürdőhelyek közé tartozik, holott mindössze tíz éve, 2009-ben nyitották meg a termálfürdőt, a fedett részlegét pedig egy évvel később. Azóta pedig egy igazi különlegességgel, egy barlangfürdővel is bővült a demjéni fürdőkínálat. Mindezek mellett egy termáltó is található a 600 lakosú faluban.

Egerszalókon már évtizedek óta működött egy vadregényes strandfürdő, amire mind a mai napig sokan nosztalgiával gondolnak vissza. Ennek a helyén nyitották meg 2007-ben a Saliris Resort 17 medencés fürdőrészlegét. A klasszikus szabadtéri gyógyfürdők kedvelőinek pedig jó választás lehet a Nosztalgia Strandfürdő, ami ráadásul a szomszédos Saliris Resortnál jóval olcsóbb belépőjegyekkel látogatható.

Egerszalók gyógyhelyEz összesen hétféle fürdőt takar, azaz ha itt üdülünk egy hétig, akkor akár minden nap más termálfürdőbe látogathatunk. Akik ilyen csillagtúrákat terveznek, azoknak jó választás a három település közül Egerszalók, hiszen pont Eger és Demjén között található.

Egerszalókon belül pedig érdemes megfontolni a település egyik legújabb, idén januárban megnyitott szálláshelyének, a Villa Cuvée-nek a felkeresését.

Villa Cuvée EgerszalókMit érdemes tudni a Villa Cuvée-ről?

Az egri vidék gyógyvizekben és finom borokban gazdag miliőjében várja vendégeit a bor tematikára épülő szálláshely.

Mind a Villa épületeinek külső megjelenésében, mind pedig a belső terek hangulatának kialakításakor a borvidék, a borászkodás és a pincészetek stílusjegyeit tartották szem előtt. A fehér és vörös cuvée borok színvilága adja az egyes szobák meleg, otthonos hangulatát. A szobák és folyosók falain elhelyezett nagy méretű fotónyomatokkal pedig még közelebb szeretnék hozni a környék szőlő dűlőihez és a jófajta borokhoz a vendégeiket.

És ha már kiváló minőségű, szép borok: a Villa mindössze 500 méterre található nemcsak a régió, hanem az ország egyik legjobb borászatától a St.Andrea Szőlőbirtok és Pincészettől.

Villa Cuvée EgerszalókA 4 épületből álló Villa Cuvée 21 darab gyönyörűen berendezett szobájának mindegyike rendelkezik terasszal vagy erkéllyel is. A családi szobákban akár 4 fő felnőtt is kényelmesen elfér, de gondoltak a gyerekekkel érkezőkre is, hiszen egy kis méretű kültéri játszóvár mellet egy 57 négyzetméteres beltéri játszóház is az örökmozgó apróságokra vár.

Villa Cuvée Egerszalók