• Olyan kényelmes megoldásokat nyújt számunkra az internet, mint a telemedicina és az online bevásárlás.

  • Milyen előnyökkel járnak ezek a szolgáltatások?

Az online világ számtalan lehetőséget kínál, amelyek egyesek szerint megkönnyítik az életet, míg mások sokkal inkább ragaszkodnak a fizikai kontaktushoz a mindennapok során.

A legújabb trendekre tökéletes példa a telemedicina, amikor egy online videókonzultáció keretein belül méri fel az orvos a beteg állapotát. De további példákat tekintve, egyre jellemzőbb az otthoni munkavégzés vagy az online bevásárlás is.

Milyen előnyökkel jár a digitalizáció? Cikkünkben bemutatunk pár példát.

Telemedicina, avagy videókonzultáció

A telemedicina az egyik legmodernebb egészségügyi szolgáltatás, amikor egy előre egyeztetett időpontban lehetőség nyílik az orvos-beteg kapcsolatra. A telemedicina egy olyan távkonzultáció, ami kényelmes megoldást nyújt számunkra, így nem kell otthonunkból kimozdulnunk és felkeresnünk egy orvosi rendelőt.

De milyen előnyökkel jár még ez a szolgáltatás? Vírus és járvány idején biztonságot nyújt, segítségével elkerülhető a személyes kontaktus akár az orvossal, akár a többi embertársunkkal. Továbbá költséghatékony megoldás, ugyanis nem kell az utazásra időt és pénzt fordítanunk.

A telemedicina lehetővé teszi, hogy az orvos megállapítsa az online térbe feltöltött dokumentumok és a szemmel jól látható tünetek alapján, hogy milyen betegséggel küzd páciense. Szükség esetén pedig további szakorvosi vizsgálatra küldi a beteget.

Otthoni munkavégzés

Sok cég él a home office lehetőségével, akár részlegesen, de egyre elterjedtebb a teljes otthoni munkavégzés. Különböző kutatások bizonyítják, hogy az otthoni munkavégzés során hatékonyabbak vagyunk, mint ha az irodában dolgoznánk.

A home office-nak számos előnye ismert, amelyek mellett nem mehetünk el szó nélkül. Például időt spórolunk meg az utazáson, ezért sokkal tovább aludhatunk, valamint a munka befejeztével hamarabb elkezdhetjük magánéleti dolgaink rendezését. Természetesen fontos odafigyelni a megfelelő egyensúlyra, nem szabad összekeverni a munkaidőt a szabadidővel.

Az otthoni munkavégzés során rengeteg digitális megoldással találkozhatunk, amelyek lehetővé teszik a kapcsolattartást és a projektek menedzselését.

telemedicina

Online bevásárlás

Áldás vagy átok? Mindenki saját maga dönti el, hogy mennyire szereti az online vásárlást. Vajon megkönnyíti életünket, vagy sokszor felelőtlenül költekezünk?

Az otthoni bevásárlásnak köszönhetően otthonunk kényelméből rendelhetjük meg az élelmiszert, ruházati és elektronikai termékeket, és minden mást, amire szükségünk lehet. Nagy plusz az online vásárlás mellett, hogy lehetőségünk van gyorsan és egyszerűen összehasonlítani a különböző webáruházak kínálatát és a termékek árait. A legtöbb esetben nyomon tudjuk követni rendelésünket is, ami biztonságot jelenthet számunkra.

Összegzés

Az internet megnyitja előttünk kapuit, az egészségügyi szolgáltatásoktól kezdve egészen a hétköznapi, egyszerű bevásárlásig. Legyünk nyitottak az innovációra, és használjuk ki a telemedicina, és a különböző szolgáltatások előnyeit!