Nincs jobb annál, mint egy online világban töltött hosszabb időszak után kiszabadulni megszokott környezetünkből és tenni egy nagyszerű kirándulást egy termálfürdőben.

Kiszabadulás az online térből
Valószínűleg azt senkinek nem kell bemutatni, hogy mennyire nehéz időszak van a magyar szállodaipar, vendéglátás és a termálfürdők mögött. Hónapokon át nem lehetett vendégeket fogadni, aminek természetesen nem csak anyagi vonzatai voltak. Gondoljunk bele, Magyarország a világon egyedülálló abban, hogy mennyi termálfürdőben tölthetjük el az időt és a magyar emberek számára ez igencsak kedvelt szórakozási, kikapcsolódási esetleg gyógyulási forma. Sokan attól tartottak, hogy a digitális lét, az online világ előretörésével majd amikor már oda jutunk, hogy elkezdenek megnyitni újra a fürdők, akkor nem lesz nagy az érdeklődés. Szerencsére ez nem így van, már mindenki nagyon várta, hogy ismét lehessen egy jót fürdőzni akár Kehidakustányban, akár Cserkeszőlőn vagy bármely másik termálfürdőben. És erre szüksége is van az emberi agynak.

Hiszen az online világ nagyon hatékonnyá tesz sok mindent, de a kreativitáshoz, a szellemi felfrissüléshez nagyon kell a fürdés, a lazulás élménye. Nincs is annál jobb, mint egy egész napos fürdőzés után hazamenni és megnézni egy jó sporteseményt vagy éppen fogadni. Mert ma már az online sportfogadás is rendkívül népszerűvé vált, percek alatt regisztrálhatunk és fogadhatunk online, nem kell már lottózókba mennünk ezért.

És már számítógép se nagyon kell – mondja fogadási szakértőnk, Kollár Aladár.

Néhány közismert érv a termálfürdőzés mellett
Ugye a bevezetőben sem hoztuk ezt szóba, de a mentális felfrissülés mellett fizikailag is jó hatásai lehetnek ránk egy jó fürdőzésnek. Anélkül, hogy belemennénk teljesen a részletekbe, egy jó termálvizes fürdőzés segíthet az
• izom- és ízületi fájdalmak enyhítésében,
• megelőzheti az álmatlanságot és
• segíthet felszámolni a krónikus fáradtságot is.
• Stimulálni tudja az immunrendszert,
• javítja a vérkeringést és az
• emésztési folyamatokat.

wellness részleg

És aki már küzdött ilyen jellegű problémákkal, az tudhatja, hogy van egy-két olyan különleges magyar gyógyvíz, amely még a csontritkulás ellen is komoly hatásokkal tud fellépni. És hát ugye a mentális, pszichológiai hatásokról is könyvet lehetne írni. És nem kell hatalmas filozófiai magasságokban gondolkodni. Egyszerűen jót tesz az emberi agynak, hogy új helyeken lehetünk, társaságban lehetünk, de például segít a stressz-szint csökkentésében, az önbizalom növelésében és még az érzelmi stabilitást is erősítheti.

wellness masszázs

Amit egy termálfürdő vonatkozásában kevésbé szoktak hangsúlyozni, az a tény, hogy ezeken a helyeken ténylegesen szépülhetünk is. Hiszen nincs ma már szinte olyan fürdő, ahol ne lenne jelen kiegészítő szolgáltatásként valamiféle masszázs vagy terápia. De már a vizek önmagukban is segíthetnek a bőr öregedésének lassításában, azzal, hogy eltávolítják az elhalt sejteket. A bőrünk egy jó fürdőzés után táplált és élettel teli lesz, és ha esetleg narancsbőrös panaszokkal küzdünk, akkor azzal is segít megküzdeni. De mégis a leggyakoribb érv, amiért nagyon sokan ellátogatnak egy ilyen helyre, az a lehetőség, hogy életünk párjával, családunkkal töltsünk egy kis minőségi időt.

Mert bizony egy termálfürdőzés során nagyon komolyan dolgozhatunk a kapcsolatunkon, legyünk együtt párunkkal akár csak néhány hónapja vagy akár 25-30 éve. Egyszerűen azért hasznos ez, mert végre nem a mindennapi malomban küzdünk együtt, hanem végre van egy kis időnk magunkra, úszkálni, beszélgetni, meginni egy italt a fürdőben lévő bárban és így tovább. Ráadásul ha a termálfürdőzést többnapos kirándulássá bővítjük és akár szállodában is megszállunk, akkor végre megszabadulhatunk a főzés nehézségeitől vagy attól, hogy azon kelljen gondolkodnunk, mit együnk, ki mosogasson és így tovább.

Harc a méreganyagok ellen
Amiről külön bekezdésben érdemes beszélni, az az egészségügyi hatások egyik speciális része. Ez pedig a méreganyagok eltávolítására vonatkozik. Ugye a szervezetünknek minden egyes nap kétfajta méreganyaggal kell megküzdeni, azokkal, amelyek kívülről érkeznek és azokkal, amelyek belső folyamatok eredményeként születnek, jönnek létre. És ugye ezektől a méreganyagoktól célszerű megszabadulni, hiszen így segíthetünk az immunrendszerünknek is. A termálfürdőkben a különféle hatóanyagokkal rendelkező víz segítségével komolyan segíthetünk a testünknek, bőrünknek megszabadulni egy jó adag toxintól, de ha igénybe veszünk különféle kezeléseket, akkor ezeket a hatásokat maximalizálhatjuk.

Összességében tehát most, hogy elkezdődött valamiféle nyitási folyamat, mindenképpen érdemes ellátogatnunk egy termálfürdőbe, higgyük el, a közvetlenül közelünkben is biztosan találunk egyet, bármelyik megyében éljünk is. És nem kell túlgondolkodni sem, egyszerűen csak keressünk fel egy még nem látott helyet, majd szimplán érezzük magunkat jól az adott hely teljeskörű kihasználásával és megismerésével, felfedezésével. Ajánlott egyébként időnként olyan helyekre is ellátogatni, amelyeket még nem annyira ismerünk, hiszen így garantált a felfrissülés és a még teljesebb élmény.