Sok havi bezártság után az idei nyár talán végre arról fog szólni milliók számára, amiről kell: a nyaralásról, pihenésről, az utazás régóta várt lehetőségéről. A mai kor embere számára a nyaralás, és egyáltalán az utazás az életforma szerves része, a mobilitás egyenesen korunk meghatározó tényezője.

Nincs benne semmi különös tehát, ha a pandémia lecsengése nyomán sok százezren, vagy millió otthonban kerül elő a rég nem használt bőrönd, ami valósággal a szabadság jelképévé lépett elő.

Egy darabka otthon, jól becsomagolva

A legtöbben nagyon nehezen válunk meg berögzült szokásainktól, kedvenc ruhadarabjainktól, használati tárgyainktól. Az utazás, nyaralás során legyen az bármilyen izgalmas és különleges, jól esik a tudat, hogy magunkkal vihetünk néhányat ezekből.

Persze egy hosszabb-rövidebb utazás, vagy egy nagyobb lélegzetű üzleti út, nyaralás során elsősorban a szükségesség és hasznosság az, ami meghatározza mit is viszünk magunkkal. Az útra kiválasztott bőrönd ennek megfelelően egyszerre több szempontnak is meg kell feleljen. A tárolókapacitás elsődleges szempont, hiszen sokat lendít az utazás kényelmén, ha egyetlen, még kezelhető méretű darabba belefér minden, amire csak szükségünk lehet.

Nagyon fontos szempont a biztonság, különösen akkor, ha külföldre, azon belül is olyan országba utazunk, ahol ajánlatos az értékeinkre jól vigyázni. Ma már a legtöbb esetben van lehetőségünk arra, hogy fontosabb értékeinket megőrzésre megfelelő helyen elhelyezzük, mégis fontos, hogy lehetőleg ne könnyítsük meg a bűnözők dolgát azzal, ha számukra kihívást nem jelentő utazótáskákat használunk utunk során. egy masszív, erős zárral ellátott bőrönd fél garancia arra, hogy holminkat pontosan ott fogjuk megtalálni, ahová tettük őket.

Masszív és mégis könnyű, maradhat?

A biztonság kérdése olyasmi, aminek oltárán gyakran feláldozzuk a kényelmet. Sokan abban a tévhitben vannak, minél nagyobb, vaskosabb egy bőrönd, annál nagyobb a biztonság is. Ez talán valamikor így lehetett, de ma már messze nem így van.

Cipelni senki sem szeret, így az utazás ezen elengedhetetlen kellékei az idők során egyre könnyebb és könnyebb, ugyanakkor a fizikai behatásoknak masszívan ellenálló anyagokból készültek. Napjainkban a különféle műanyag és kompozit anyagok lehetővé teszik, hogy egy üres koffer súlya csupán töredéke legyen a néhány évtizeddel ezelőttinek, ugyanakkor mégis nagyságrendekkel megbízhatóbb és biztonságosabb is legyen.

Egy másik szempont, ami az előzőből következik az a strapabíróság követelménye. Talán mondani sem kell, hiszen mindenki tapasztalta, mennyi viszontagságon megy át egy csomag egy hosszabb utazás során. Repülők gyomrában hányódik, poggyászkocsiban zötykölődik, csomagtartóban és csomagmegőrzőben kerül nem mindig a legfinomabb és gondosabb kezek közé. Ezért alapkövetelmény, hogy bírja az évekig, évtizedekig tartó gyűrődést, anélkül, hogy komolyabb sérülés érné, vagy a fizikai behatás rontaná esztétikai értékét.

bőrönd

Ahol az ár-érték arány kedvező

A vásárlási szempontok közül semmiképpen sem utolsó a megfelelő ár, hiszen senki sem akar túl soknak ítélt összeget kiadni egy utazási kellékre. A CCC webshopja, de a fizikai valóságban elérhető boltok is ilyen helyek, vagyis kis képzavarral élve garantáltan minőségi bőrönd kerül a kosarunkba, ha náluk vásárolunk.

Akár a klasszikus fekete, akár más, élénkebb vagy visszafogottabb szín mellett döntünk, egy bőrönd nem csupán használati tárgy. Egyben olyan kiegészítő is, ami lehet figyelemfelhívó vagy éppen diszkrét, komolyságot sugalló darab, mely legalább annyit elárul tulajdonosáról, mint öltözködése.

Másfajta darab illik egy vidám családi nyaraláshoz, más egy üzleti vagy diplomáciai úthoz, és megint más egy city break típusú kiruccanáshoz. Akármelyik típushoz is tartozunk, a minőség az összeköt kapocs, amit mindannyian elvárunk és keresünk, amikor utazásra készülve szemügyre vesszük mibe is pakolhatnánk. Jól választva egy hűséges és megbízható „útitárs” tart majd velünk, aki nem hagy cserben bárhová is vezet az utunk.