(Vegye figyelembe, hogy a cikk több mint 60 napja frissült utoljára. A benne szereplő információk a megjelenés idején pontosak voltak, de mára elavultak lehetnek).

Egészen különleges ajánlattal állt elő a kisújszállási Hotel Kumánia. A szálloda túzokles csomagot kínál az érdeklődőknek. Ennek részekén szombaton reggel 6 órakor túzok nézőbe indítanak egy csoportot. 7 órától a természetes élőhelyükön nyílik lehetőség megfigyelni a madarakat, majd 9 óra táján Réthelyen, a Körös-Maros Nemzeti Park túzoktelepén lehet tovább ismerkedni túzokokkal. Ennek az időszaknak az érdekessége az, hogy a madarak ilyenkor „dürrügnek”, azaz a kakasok különös hangokkal hívogatják a tojókat a kora reggeli és a késő délutáni időszakban. A dürgés április végéig, május elejéig tart. A túzoktelepen más látnivalók is várják az érdeklődőket, hiszen ott szürke marhák, bivalyok is élnek, továbbá egy túzok múzeum is működik.

Kumánia túzokles

A túzokles csomagajánlat április 12-14. és/vagy 19-21. között érhető el az érdeklődés függvényében. Az ár félpanziós ellátást tartalmaz, – a túzokles napján reggeli csomaggal – az elhelyezés pedig kétágyas, erkélyes szobákban biztosított. Szintén az ajánlat része a buszos túzokles, szakképzett vezetővel és a belépődíjakkal. Az érkezők a Hotel Kumániánál ingyen parkolhatnak, a szobában bekészített fürdőköpeny várja őket és díjmentesen vehetik igénybe a Kumánia Termálfürdő szolgáltatásait, az ott található szaunákkal, gőzfürdővel együtt.

Az ajánlat fejenként két éjszakára 28 500 forintba kerül, amiből április 5-ig 5 százalékos kedvezményt biztosítanak. Lehetőség van korai érkezéssel, vagy késői távozással is foglalni az ajánlatot, amelyek felára 3000-3000 forint.

Kumánia Gyógyfürdő (fotó)