• Jelentősen javíthatja a fürdőkúrák hatékonyságát, amennyiben elektroterápiás, vagy éppen mofettás kezelésekkel egészítik ki.

  • Ezekre ugyan nincs NEAK-támogatás, de Hajdúszoboszlón mégis kedvező csomagárakon érhetők el.

A fürdőkúrák esetében a vizet használják gyógyászati célokra, de akár a szén-dioxidnak, az elektromos áramnak, vagy éppen az ultrahangnak is lehet terápiás hatása. Ráadásul ezeknek az egymással történő kombinálása egyes esetekben kifejezetten kedvező lehet, tulajdonképpen a különböző kezelési módok egymás hatását erősítik.

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőbe érkező vendégeknek gyakran javasolják a fürdő szakorvosai, hogy a fürdőgyógyászati kezeléseket egészítsék ki egyéb módszerekkel is. Már csak azért is érdemes ezt kihasználni, mert ritka, hogy egyetlen létesítményben olyan sokféle kezelési megoldás elérhető legyen egyszerre, mint Hajdúszoboszlón.

A gyógyfürdőben például lehetőség van a mofettaként is ismert szén-dioxidos gyógygázkezelések igénybevételére. Ennek során egy kis kabinba kell beülni, ahol a pácienseket nagyjából mellmagasságig éri a színtelen, szagtalan szén-dioxid gáz, ami a ruházaton és a bőrön áthatolva fejti ki az értágító hatását.

mofetta Hungarospa HajdúszoboszlóA mofetta elsősorban a végtagok krónikus érszűkülete, a cukorbetegség szövődményeinek a megelőzése, poszttrombotikus szindróma, nehezen gyógyuló lábszárfekély, csontritkulás esetén lehet hatékony.

A gyógyfürdőben galván kezeléseket is végeznek, aminek révén különféle gyógyszerek juttathatók be a szervezetbe. A hidrogalván kezelések során az elektromos áram és a hidroterápia hatását ötvözik. Ez akkor igazán hatékony, amikor a betegség egyszerre több ízületet, testtájékot érint.

A TENS, illetve az úgynevezett diadinamikus kezelés során az impulzusáramot használják fájdalomcsillapításra, valamint az izmok stimulálására. A középfrekvenciás kezeléseknek, a magnoterápiának és a nagyfrekvenciás kezeléseknek fájdalomcsillapító, gyulladáscsökkentő, keringésfokozó hatása van. Az ultrahangos kezelések során a sejtek mikromasszásával értágító, fájdalomcsillapító, görcsoldó, hámosító hatás érhető el, így mozgásszervi betegségekben ez is igen hatékony lehet.

elektroterápia Hajdúszoboszló HungarospaAhogy a fentiekből is látszik, rendkívül szerteágazó ezeknek a kezelési módszereknek a hatása, kölcsönhatása. Fontos, hogy a kezeléseket minden esetben orvosi konzultáció előzze meg, hiszen a szakember tudja megállapítani az esetleges ellenjavallatokat, valamint azt, hogy miként érdemes párosítani a kezelési módokat.

A fürdőkezelésekkel ellentétben a mesterségesen előállított szén-dioxidos gyógygázt, valamint az elektroterápiás kezeléseket nem támogatja a társadalombiztosítás. Ennek ellenére a TAJ-kártyával rendelkező betegek számára ezekre is kedvező csomagárakat kínál a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő.

Jelenleg az ötalkalmas mofetta csomag ára 4000 forint, az öt kezelésből álló elektroterápiás csomagjuk pedig szintén 4000 forintért vehető igénybe. A fürdő szolgáltatásairól további információkat talál ide kattintva.