• Az egyik legkedveltebb fürdőkezelésnek számít a víz alatti vízsugármasszázs.

  • Összegyűjtöttük, hogy milyen panaszok esetén jelenthet megoldást ez a kezelési módszer.

A termálmedencék legnépszerűbb részei a nyakzuhanyok, illetve a vízsugaras masszírozók. A szemfüles törzsvendégek miatt olykor nem is egyszerű ezek közelébe jutni. Ez nem véletlen, hiszen a vízsugárral kíméletesen, mégis alaposan masszíroztathatók át a testrészek.

A vízsugárnak ezt a hatását a fürdőgyógyászatban is kihasználják, így jöttek létre a víz alatti vízsugármasszázsként, vagy olykor tangentorként (ez magának a gépnek a neve) emlegetett kádfürdős kezelések.

A készülékkel több atmoszférás nyomású vízsugár állítható elő. A gépet kezelő szakember az orvosi utasítást követve szabályozza a vízsugár erejét és irányát. A kezelést felíró szakorvos döntése alapján a masszázs egyes testrészeket, vagy akár az egész testet is érintheti.

vízsugármasszázs Hungarospa HajdúszoboszlóA víz alatti vízsugármasszázs nagy előnye a kíméletessége. Sok esetben a vízsugármasszázs olyankor is megoldást jelenthet, amikor egy-egy testrészt érintő fájdalom miatt a hagyományos masszázs már nem alkalmazható. Fokozza a kezelések hatását, ha azt gyógyvízben végzik, mint például a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben.

A víz alatti vízsugármasszázs segít feloldani az izomzat merevségét, fokozza a vérkeringést, javítja a szövetek regenerálódását, kondicionáló, frissítő hatása van. Gyakran alkalmazzák a kopásos mozgásszervi betegségeknél, sérülések utókezelése során is.

A víz alatti vízsugármasszázs a társadalombiztosítás (régi nevén OEP, új nevén NEAK) támogatásával is elérhető. Ilyen esetben a betegnek elég csak önrészt fizetnie. A vízsugármasszázs hatását növeli, hogy a fürdők szakorvosai szinte minden esetben más fürdőgyógyászati kezelésekkel párosítják.

vízsugárA Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő – már-már hagyományosan – kedvező árú, NEAK-támogatott kúracsomagokat kínál a vendégeinek. A napi négy kezelést magában foglaló csomag április végéig, illetve majd október elejétől hétköznapokon 1500 forintért vehető igénybe. Május 1. és szeptember 30. között a kúracsomag ára hétköznap 1700 forint. A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben a kezeléseket szombaton is igénybe lehet venni, méghozzá 2000 forintos áron.

Már ez is jó ajánlat, de további kedvezményeket is kínál mindezek mellé a gyógyfürdő. Törzsvendégeknek a harmadik kúrától 10 százalék kedvezményt nyújtanak a fenti árakból. A kezelési napokon a vendégek 0,5 liter Pávai Vajna ásványvizet, vagy gyógyteát kapnak ajándékba.

A legalább 4 napra érvényes kúracsomagot választó vendégeknek vasárnapra ingyenes a gyógyfürdő belépő. Sőt, a kezelőlapjukkal 20 százalékos kedvezménnyel látogathatják az Aqua-Palace élményfürdőt is.

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdővel kapcsolatos minden további információt megtalálhat ide kattintva.