• Egyre kevesebb gyógyfürdő kínál a támogatott fürdőgyógyászati kezelésekhez kapcsolódó további kedvezményt.

  • Ez nem meglepő, hiszen ezeket a szolgáltatásokat alapesetben is meglehetősen nyomott árakon kínálják a fürdők.

Amikor itt a Termál Online-on beszámolunk a fürdős akciókról, akkor van egy kedvezményfajta, amit egyre ritkábban tudunk megemlíteni. Ezek az egészségbiztosító támogatásával nyújtott fürdőgyógyászati kezelésekre vonatkozó akciók. Már a Covid érkezése előtt is érezhetően kevesebb ilyen akció volt, az újraindulás óta pedig végképp megritkultak.

Amennyiben nagyon keresünk, akkor azért még akadnak gyógyászati akciók (a cikk végére görgetve megnézhetik, hogy hol). Viszont nem véletlen a visszaszorulásuk. Gyakorlatilag arról van szó, hogy a tb-s gyógykezelések már önmagukban is “akciósak”. Ehhez nem árt tudni, hogy mekkora támogatást nyújt a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő az egyes fürdőkezelésekhez.

A tb-s fürdőkezelésekhez nyújtott támogatások összege lassan egy évtizede változatlan. A jelenleg is hatályos rendelet alapján a következő támogatások érvényesek az egyes kezelések esetében (nettó árak):

Gyógyvizes medencefürdő (Hévízen a Tófürdő): 274 forint

Gyógyvizes kádfürdő: 552 forint

Iszappakolás: 948 forint

Súlyfürdő: 561 forint

Szénsavas fürdő: 786 forint

Orvosi gyógymasszázs: 580 forint

Víz alatti vízsugármasszázs: 765 forint

Víz alatti csoportos gyógytorna: 607 forint

Komplex fürdőgyógyászati ellátás: 2229 forint

Ráadásul a fenti árak az országos minősítésű gyógyfürdőkre vonatkoznak. A körzeti és a helyi minősítésű fürdők ennél kisebb összegű támogatást kapnak a kezelések után. A fentiek persze kiegészülnek az önrész mértékével, de az látható, hogy még azzal együtt sincs szó hatalmas összegről.

A medencefürdőnél még lehet mondani, hogy ha egyszer már feltöltötték a medencét, akkor a tb-s vendégek csak plusz bevételt hoznak. Viszont például egy gyógymasszázs esetén ezek az összegek lassan az önrésszel kiegészítve sem fedezik egy képzett szakember munkadíját. Mindezek fényében már talán érthető, hogy erre még további akciót hirdetni sokszor már nincs értelme. Illetve az sem meglepő, hogy a tb-s fürdőkezelésekre vonatkozó kedvezmények is mindig a komplex ellátásokra szoktak vonatkozni.

Ahol a fentiek ellenére továbbra is egész vonzó támogatott gyógykezelési csomagot kínálnak minden ősszel és tavasszal, az a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő. Idén szeptember 15-én indult újra a tb-s akciójuk és még december 15-ig érhető el. Náluk a vendégeknek hétköznapokon 1900 forintba kerül a komplex ellátás. Ez magában foglalja az orvosi vizsgálatot, napi akár négyféle kezelést és az egész napos gyógyfürdő belépőt.

Már önmagában jó ajánlatról van szó, de a harmadik gyógykúrától kezdődően törzsvendég kedvezményt is adnak, ami 10 százalékos árengedményt jelent. Ráadásul a kúra ideje alatt egy Aqua-Palace élményfürdő belépőt is ajándékba adnak, ami hétköznap használható fel.

Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő

Szeptember elsejétől az Agárdi Gyógy- és Termálfürdő is kínál gyógyászati csomagot, de náluk ezt egy szűkebb kör veheti igénybe: a Fejér megyében élő nyugdíjasok. 15 alkalommal kaphatnak napi háromféle kezelést, valamint a gyógyvizes medencefürdő belépőt. Ennek az ára jelenleg 36 ezer forint, gárdonyi, agárdi, dinnyési nyugdíjasoknak pedig csak 33 ezer forint. Az agárdi gyógyászati akció december 23-ig tart.

Kaposváriaknak érdemes a Virágfürdő ajánlatait figyelni. Pont múlt hónap végén járt le egy, a fentiekhez hasonló akció, de még náluk is rendszeresek a tb-s kedvezmények.