• A Hungarospa reumatológus szakorvosa beszélt a fürdőben elérhető gyógyászati kezelésekről.

  • A társadalombiztosítás által támogatott kúracsomagok esetében ajándékba adják a gyógyfürdőbe szóló belépőt.

A napokban egy külön riportot mutatott be a Hajdúszoboszló Televízió a Hungarospában elérhető gyógyászati kezelésekről. A műsorban Dr. Kálmánczhey Judit, a gyógyfürdő reumatológus szakorvosa mondott el minden ezzel kapcsolatos tudnivalót.

A hajdúszoboszlói gyógyvizes kezelésekkel kapcsolatban rengeteg tapasztalat gyűlt össze, hiszen idén ünnepelte fennállásának 90. évfordulóját a fürdő, s már a kezdetekkor felismerték a víz gyógyhatását. Ráadásul az elmúlt évtizedekben számos orvosi kutatásban is vizsgálták a szoboszlói gyógyvizet.

A reumatológus szakorvos elmondása szerint a víz gyógyhatása rendkívül széleskörű. Elsősorban mozgásszervi betegségek esetén, ízületi- és gerincbetegségeknél, az úgynevezett kopásos panaszoknál alkalmazható.

Ezen felül törések és mozgásszervi műtétek utáni rehabilitáció során is segíti a gyógyulást, továbbá jó hatással van egyes bőrgyógyászati, nőgyógyászati és idegrendszeri betegségekre is.

Hajdúszoboszló gyógyfürdő gyógyászatA gyógykezeléseket helyben, a fürdő szakorvosai fel tudják írni. Aki társadalombiztosítási támogatással venne igénybe kezeléseket, az mindenképpen vigye magával a TAJ kártyáját és a lakcímkártyáját. A Hungarospában mindehhez – sok más gyógyfürdővel ellentétben – nem szükséges háziorvosi beutaló.

Társadalombiztosítási támogatással egy évben két kúra vehető igénybe, ez kúránként 15 alkalmas kezelést jelent. Egy nap legfeljebb négy kezelésre van lehetőség, viszont a kúracsomagok esetében ehhez ajándékba adják a gyógyfürdőbe szóló belépőt.

A fürdőben a gyógyvizes medencefürdő és kádfürdő mellett lehetőség van iszappakolás, súlyfürdő, szénsavas fürdő, orvosi gyógymasszázs, tangentor, vízi torna igénybevételére. Mindezek mellett többféle elektroterápiás kezelés is a vendégek rendelkezésére áll.

Dr. Kálmánczhey Judit beszélt arról is, hogy tipikusan az idősebb korosztály veszi igénybe a gyógyászati kezeléseket. Ugyanakkor egyre inkább jellemző, hogy a fiatalabbak is érdeklődnek – már csak a megelőzés miatt is – a Hungarospában elérhető kezelések iránt.

A fürdőben elérhető gyógyászati kezelésekről és az aktuális akciókról ide kattintva talál további információkat.

A helyi televízió riportját pedig itt nézheti meg: