Társadalombiztosítási támogatással már néhány száz forintért megmasszíroztathatjuk magunkat. A teljes áron kínált masszázs viszont nem olcsó mulatság.

Egészséges és beteg emberek számára is hasznos lehet a masszázs. Előbbieknél javítja a közérzetet, csökkenti a stresszt, így megelőzheti az egészségügyi panaszokat. Amennyiben már kialakult valamilyen betegség, akkor segít visszaállítani az ízületek, izmok mozgékonyságát, csökkentheti a fájdalmakat. Gyakran alkalmazzák sérülések utókezelése során, valamint a nem használt izmok elsorvadásának a megelőzésére.

Akiknek valamilyen betegség miatt lenne szükségük masszázsra, azoknak jó hír, hogy sok gyógyfürdőben az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) támogatásával is elérhető ez a kezelési mód. Ilyen esetben általában 300 és 700 forint közötti önrészt kell fizetni alkalmanként.

Konkrét példákkal éve, a Zalakarosi Termálfürdőben az OEP-támogatott orvosi gyógymasszázs önrésze 550 forint, a Sárvári Termálfürdőben 680 forint, Hajdúszoboszlón a Hungarospában 600 forint. Akik nem jogosultak ilyen támogatásra és teljes áron szeretnék igénybe venni ezt a masszázsfajtát, azoknak már mélyebben a zsebükbe kell nyúlniuk. Az orvosi gyógymasszázs teljes ára Zalakaroson 2300, Sárváron 3500 forint. Hajdúszoboszlón pedig 8 euró, ami arra utal, hogy támogatás nélkül többnyire külföldiek veszik igénybe ezt a szolgáltatást.

Az általában svédmasszázst jelentő orvosi gyógymasszázson kívül rendszerint különféle wellness-masszázsokat is kínálnak a fürdők. Ezekből óriási a választék a csokistól kezdve az aromaolajoson át a lávaköves masszázsokig. Ezek betegség kezelésére nem alkalmasak, így értelemszerűen nem is vehetők igénybe társadalombiztosítási támogatással. Az említett három fürdőben 3800 és 12 500 forint közötti árakon kínálják ezeket a különleges masszázsokat.