Gyakorlatilag semmilyen élőlény nem él meg benne, innen kapta a nevét a Holt-tenger. A különleges tóban fürödni igazán nagy élmény, hiszen a víz sótartalma meghaladja a 30 százalékot. A magas sótartalom miatt könnyedén a víz tetején tudnak lebegni a benne fürdőzők. Az Izrael és Jordánia között elhelyezkedő Holt-tengernek elsősorban a bőrre van jótékony hatással.

A benne fürdőzők bőre a tapasztalatok szerint érezhetően kisimul. Egyes bőrbetegségek, így különösen a pikkelysömör esetében pedig kifejezetten gyógyhatású.Ezen felül – a magas sótartalmú termálfürdőkhöz hasonlóan – stimulálja az immunrendszert és gyulladáscsökkentő hatása is van.

Miután a Holt-tengernél jelentős sókitermelés zajlik, így nem feltétlenül muszáj a helyszínre utazni ahhoz, hogy valaki élvezhesse a magas sókoncentrációjú víz kedvező hatásait. A drogériákban és a gyógynövényszaküzletekben többféle Holt-tengeri sókészítmény is beszerezhető.

A DM és a Rossmann üzletekben is kapható a Murnauers márkájú só, fél kilós kiszerelésben, nagyjából 800 forint körüli áron vásárolható meg. Olcsóbb megoldás a DM saját márkás Holt-tengeri sója, a Das Gesunde Plus néven forgalmazott készítmény 1,5 kilós kiszerelésű és három félkilós zacskónyi sót tartalmaz, jelenleg 800-900 forint körüli áron kapható.

Webáruházakban elérhető egy Dr. Nona márkájú fürdősó. Nagy tisztaságúként hirdetik, de meglehetősen borsos az ára, az 1,2 kilós kiszerelést több mint 10 ezer forintért kínálják.

Az egyik legrégebben piacon lévő termék a Solimar fürdősó, ez általában patikákban megvásárolható. Fél kiló 1000-1100 forint körül szerezhető be.

Olcsóbb megoldás a SPA Holt-tengeri fürdősó, amiből fél kiló 495 forint. A lengyel eredetű készítmény viszont nem kapható sok helyen, mi csak webáruházakban találkoztunk vele, ráadásul kizárólag illatosított változatban érhető el.

Összességében a legolcsóbb megoldást a DM-ben kapható Das Gesunde Plus Holt-tengeri só jelenti.

A megvásárolt tengeri sóból általában fél kilót ajánlott egy kád vízbe önteni. Többnyire könnyen feloldódnak a meleg, vagy langyos vízben. Az ajánlott fürdési idő 15-25 perc, ami után érzékeny bőrűeknek nem árt lezuhanyozni.