• Jelentős felújítások történtek az Állami Szívkórház gyógyfürdő részlegében.

  • Hamarosan megújult környezetben várják majd a betegeket.

Jelenleg a balatonfüredi Állami Szívkórházban a gyógyfürdő szolgáltatások szünetelnek. Azonban már nem kell sokat várni az újraindulásra. „Fizioterápiánk gyógyfürdő részlegén a Széchenyi 2020 „Az Állami Szívkórház Balatonfüred járóbeteg szakellátó szolgáltatásainak fejlesztése” című projekt keretében jelentős felújítási munkák történtek, amely után nemsokára helyre áll az egység munkája” – válaszolták megkeresésünkre.

A kórház a járóbeteg szakellátó szolgáltatásainak fejlesztésére 279 millió forint, vissza nem térítendő uniós támogatást nyert. Ennek részeként – többek között – a fizio- és mozgásterápiás medencék és környezetük is megújult. Fejlesztették az ambulanciák megközelíthetőségét, valamint a kardiológiai és más speciális rendelések műszerezettségi szintjét is.

A beruházás részeként felújításra kerültek a kórház földszintjén, valamint első és második emeletén a kardiológiai, a fizioterápiás és az echokardiográfiás ellátásokat kiszolgáló közlekedési területek, a vizsgálók, a vizesblokkok, illetve a fürdőépületben a medencetér és az öltöző-vizesblokk területei is. A felújítások mellett új orvostechnikai eszközöket is beszereztek.

A fejlesztés révén a kardiológiai, a fizioterápiás és az echokardiográfiás ellátási területhez tartozó betegkör magasabb színvonalon történő ellátására nyílik majd lehetőség.

a balatonfüredi Állami Szívkórház bejárata

Egy régi, hajdanában Balatonfüreden is alkalmazott gyógymódról itt olvashat.