• Egyes gyógyfürdők jelentős kedvezménnyel kínálják a gyógyászati csomagjaikat.

  • Olykor ajándék szolgáltatásokat is biztosítanak a támogatott gyógykezeléseket igénybe vevő vendégeiknek.

A gyógyfürdők árlistáit böngészve találkozhatunk a társadalombiztosítás által támogatott gyógyászati kezelésekkel. Az egyes kezelések neve mellett – legyen szó medencefürdőről, iszapkezelésről, vagy éppen orvosi gyógymasszázsról – általában néhány száz forintos árat láthatunk. Ezek jelentős kedvezményt jelentenek a teljes költséghez képest, hiszen a társadalombiztosítás (régi nevén OEP, új nevén NEAK) támogatást biztosít a fürdőgyógyászati kezelésekhez.

Amennyiben valaki a támogatott gyógykezelések ára alapján keresgél a gyógyfürdők között, akkor érdemes a csomagajánlatokra is egy pillantást vetnie. Néhány gyógyfürdő ugyanis csomagban jelentős kedvezményt biztosít a kezelésre érkezők számára.

Már csak azért is praktikus a csomagárakat figyelni, mert az orvosok a legritkább esetben írnak fel szólóban egy-egy kezelést. A jellemző az, hogy többféle fürdőgyógyászati kezelést kombinálnak, hiszen ezek így fejtik ki igazán a hatásukat.

Hungarospa gyógyfürdőKedvező csomagajánlatokkal találkozhatunk például a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben. Az április 30-ig érvényes akciójuk keretében napi négy gyógykezelés hétköznapokon 1500 forintért, szombaton 2000 forintért vehető igénybe.

Ráadásul a kedvező ár mellett további ajándékokat, illetve kedvezményeket is igénybe vehetnek a csomagajánlatot választó vendégek. Kezelési napokon ugyanis a csomagár magában foglal egy pohár gyógyteát, vagy egy Pávai ásványvizet. A legalább 4 napra érvényes csomag vásárlása esetén vasárnap ajándékba adják a fürdőbelépőt.

Mindezek mellett a kezelési lappal 20 százalékos kedvezménnyel vásárolhatunk belépőt az Aqua-Palace élményfürdőbe, az Árpád uszodát pedig ingyen látogathatjuk a kezelési napokon. (Aki esetleg mostanában venné igénybe a csomagot, annak érdemes tudni, hogy január 8. és 19. között az éves karbantartás miatt zárva tart az uszoda).

Az ajándékok és kedvezmények mellett még a csomagárból is faraghatunk, ha már részt vettünk legalább két hajdúszoboszlói gyógykezelésen, ugyanis a harmadik kúrától már törzsvendégnek számítunk.

Ez alapesetben 10 százalékos kedvezményt jelent a kúracsomagok árából, azonban január 27. és március 14. között a törzsvendégek 20 százalékos kedvezményt kapnak, azaz számukra hétköznap 1200, szombaton 1600 forintba kerül a négyféle kezelést tartalmazó gyógyászati csomag.

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben elérhető kúracsomagokról további információt olvashat ide kattintva.