• Sokféle betegség kezelése és megelőzése esetén alkalmazható a szénsavfürdő.

  • A cserkeszőlői fürdő kínálatában is megtalálható ez a kádfürdős gyógyászati kezelés.

Kellemes érzés és nyugtató hatása is van a szánsavas kádfürdőnek. Nem véletlen, hogy a legkedveltebb fürdőkezelések közé tartozik. Ráadásul rendkívül sokféle egészségügyi panasz kezelése, vagy éppen megelőzése esetén alkalmazható.

A kezelés során a kád vizébe szén-dioxidot juttatnak – mintha szódát készítenének – és ebben kell helyet foglalni. A víz hőmérséklete 32-34 Celsius-fokos, de a fázósabbaknak sem kell ettől megijedniük, ugyanis a szénsavas vizet 3-4 Celsius-fokkal melegebbnek érezni a kis buborékok masszírozó, értágító hatása miatt.

A szénsavas kádfürdőt igen gyakran alkalmazzák szív- és érrendszeri betegségek kezelése esetén. A szénsavas víz hatására ugyanis csökken a vérnyomás és a pulzusszám, így a szív terhelése is. Általános stresszoldó, ellazító hatása is van, ami a vegetatív idegrendszert érintő panaszoknál lehet kedvező, de ez gyakorlatilag mindenféle betegségnél segíti a gyógyulást.

szénsavfürdő szénsavas kádfürdőMindezeken felül kezdődő érszűkületes panaszoknál, a csontritkulás megelőzése és kezelése esetén is javasolják a szénsavfürdő alkalmazását. Gyakran használják a rehabilitáció során, legyen szó szívinfarktus, csonttörések, sportsérülések utáni állapotról. Ismert a sebgyógyulást gyorsító hatása is, sokszor emiatt ajánlják például cukorbetegeknek.

A 15-20 perces szénsavfürdős kezelések társadalombiztosítási támogatással is elérhetők. Ilyen esetekben a betegnek csak önrészt kell fizetnie.

Miután kedvelt és hatékony kezelésről van szó, ezért az ország számos gyógyfürdőjének kínálatában megtalálható a szénsavas kádfürdő. Ezek közé tartozik a Cserkeszőlői Gyógyfürdő is, ahol a gyógyászati központ szakorvosa indokolt esetben fel tudja írni a kezelést. A fizetendő önrész egyébként jelenleg 350 forint alkalmanként, viszont jellemzően többféle kezelést ír fel egyszerre a szakorvos, a komplex csomag részeként pedig még kedvezőbb az egy alkalomra jutó költség.

Amennyiben több napra látogatna el Cserkeszőlőre, akkor adunk egy tippet: jó ár-érték arányú szálláslehetőségnek számít a gyógyfürdővel szemben található Solaris Apartman & Resort. A modern apartmanház vendégei zárt parkolóban hagyhatják az autójukat és külön díj fizetése nélkül használhatják a Wifi-hálózatot.

Ráadásul azok számára, akik kifejezetten a gyógykúrák miatt látogatnak el Cserkeszőlőre, egy külön csomagajánlatot is összeállított az apartmanház.

Solaris CserkeszőlőA június 15-ig elérhető csomagot azok vehetik igénybe, akik háziorvosi beutalóval érkeznek és legalább 6 éjszakát töltenek az üdülőhelyen. A társadalombiztosítás által támogatott gyógykúrákat a gyógyfürdő szakorvosa írja fel. Miután az orvos hétfőtől péntekig rendel, ezért az érkezés idejét ajánlott ehhez igazítani.

A csomagajánlat a szállás díját, a fürdőköntös bekészítését is tartalmazza. Ezen felül fizetendő a gyógykezelések napi díja, ami 1100 forint/fő/nap. Utóbbi fürdőbelépőt és háromféle kezelést foglal magában.

Cserkeszőlő apartman