• A barátságos, hangulatos hajdúböszörményi gyógyfürdőben kitűnő gyógyvíz áll a gyógyulni, pihenni vágyó vendégkör rendelkezésére.

  • Sokan évtizedek óta esküsznek a Bocskai Gyógyfürdő vizének hatékonyságára.

„Hírt adtunk már arról, hogy a hajdúböszörményi határban, a város szélén egy régi mélyfúrás feltárásával meleg gyógyvízhez jutottak. A gyógyvizes strandot megnyitották. Nagy a forgalom. Számosan akadnak, akik a fürdő gyógyhatásáról tesznek bizonyságot azzal, hogy botjaikat elhajigálva, köszvényes, reumás bántalmaiktól megszabadultnak vallják magukat” – mindezt 1958 augusztusában írta a Hajdú-bihari Napló.

Nem sokkal később újabb termálkutat fúrattak, amit több mint 50 Celsius-fokos vizet adott és erre alapozva 1960-ban strandmedencéket, majd egy évvel később egy fedett termál- és tisztasági fürdőt nyitottak. Bár a napilap fenti idézett cikkében már megelőlegezték a víz gyógyhatását, azért a hivatalos minősítés megszerzéséig még egy kicsit várni kellett.

A Debrecentől északra 20 kilométerre fekvő Hajdúböszörményben feltörő termálvíz végül 2003 végén kapta meg hivatalosan is a gyógyvíz minősítést, amit 2014-ben felülvizsgáltak és megerősítettek. 2015-ben szerezték meg a gyógyfürdő címet, 2022 nyara óta pedig a gyógyhelynek számítanak.

A Bocskai Gyógy- és Strandfürdőben jódos-brómos, hidrogénkarbonátos gyógyvíz várja a vendégeket. Javallatai közé tartoznak az idült mozgásszervi betegségek, a kopásos-degeneratív betegségek; segíti a sebészeti, ideggyógyászati, ortopédiai, baleseti, sebészeti műtétek utáni rehabilitációt; kedvező hatással van a bőrgyógyászati, nőgyógyászati betegségekre.

Bocskai Gyógyfürdő Hajdúböszörmény

Az egész évben működő fedett fürdőben hőfok szerint is mindenki megtalálhatja a számára kedves gyógyvizes medencét. A választék 33-35 Celsius-fokos és 35-37 Celsius-fokos gyógymedencékből, továbbá kültéren egy 36-38 Celsius-fokos vízzel töltött medencéből áll. Mindezeken túl egy egészen meleg, 38-40 Celsius-fokos gyógymedence is a kínálat része.

A gyógyfürdőben nem pusztán medencefürdőzésre nyílik lehetőség, hiszen számos fürdőgyógyászati kezelés is elérhető, akár az egészségbiztosító támogatásával is. Ezek közé tartozik a szénsavas fürdő, a gyógyvizes kádfürdő, az iszappakolás, az orvosi gyógymasszázs, a víz alatti vízsugármasszázs, a víz alatti gyógytorna, a súlyfürdő, egyéni és csoportos gyógytorna, továbbá különféle elektroterápiás kezelések is.

Bocskai Gyógyfürdő Hajdúböszörmény