• Az OEP-támogatott gyógykezeléseknél fizetendő önrészek között jelentősek lehetnek az eltérések.

  • Sok gyógyfürdő hirdet akciókat a támogatott gyógykezeléseket igénybe vevőknek.

  • Akár féláras akciókat is ki lehet fogni.

Az Országos Egészségbiztosítási Pénztár (OEP) támogatásával számos gyógykezelés elérhető a hazai gyógyfürdők többségében. A 18 év alattiak gyógyúszása kivételével azonban ezeknek nem a teljes költségét finanszírozzák. Emiatt fürdőnként eltérő összegű – általában néhány száz forintos – önrészt kell fizetni kezelésenként. Ez a teljes árhoz képest jelentős kedvezményt jelent, ugyanakkor egy kezeléssorozat esetében – pláne, ha párhuzamosan többfélét ír elő az orvos – már viszonylag jelentősebb összegről lehet szó.

Ilyenkor jöhet jól, hogy a gyógyfürdők egy része rendszeresen hirdet akciókat kifejezetten az OEP által finanszírozott szolgáltatásokat igénybe vevő vendégeiknek. Összegyűjtöttünk néhány akciót. (Írja meg az info@termalonline.hu-ra, ha tud olyan kedvezményes OEP-akcióról, ami hiányzik a felsorolásból és akkor azzal kiegészítjük a listát).

Agárd: szeptember elsejétől visszavonásig érvényes a gyógyfürdő OEP-akciója. A balneoterápiás kezeléseik esetén a Fejér megyei beutaltaknak ajánlanak egy kedvező árú csomagot. A konstrukció lényege, hogy amennyiben valaki a maximálisan igényelhető 60 db kezelést náluk veszi igénybe, akkor 22 500-24 000 forint helyett 12 000 forintot kell csak fizetnie, azaz egy kezeléshez mindössze 200 forintos önrésszel juthat hozzá.

Van azért némi feltétele is ennek: a napi négy kezelés egyikének minden esetben a medencefürdőnek kell lennie. A gyógykezelések kizárólag hétköznap vehetők igénybe, továbbá a kezeléseket 56 napon belül le kell tudni.

Agárdi Termálfürdő

Agárdi Termálfürdő

Bükfürdő: az OEP-kezeléseket igénybe vevő fürdővendégeknek lehetőségük nyílik kedvezményes élményfürdő-belépő váltására. A még december 23-ig érvényes akció lényege, hogy ilyen esetben hétfőtől csütörtökig az élményfürdő-belépő nem 2700, hanem 1350 forintba kerül.

Hajdúszoboszló – Hungarospa: itt a gyógyfürdő részlegben állandóan elérhető valamilyen OEP-akció. Jelenleg a legjobb ajánlat napi 4 kezelést és fürdőbelépőt foglal magában 1200 forint / nap csomagáron. Ráadásul még lehet ebből az árból is faragni, a harmadik kúrától kezdve ugyanis már érvényesíthető a törzsvendég bónusz, ami 10 százalékos kedvezményt jelent ebből az árból.

Mindezeken felül a 4 napra érvényes, napi 4 kezeléses csomag vásárlása esetén ajándékba adnak egy vasárnapi fürdőbelépőt. A kezelőlappal érkező betegek pedig hétvégén 20 százalékos kedvezménnyel válthatnak belépőjegyet az Aqua-Palace élményfürdőbe.

Hajdúszoboszló gyógyfürdőHarkány: a gyógyfürdőben díjazzák a fürgeséget. Ezt azt jelenti, hogy ha a medencefürdő szolgáltatást igénybe vevők 4 órán belül végeznek, akkor az 1100 forintos támogatott árból visszakapnak 500 forintot. (A közgyógyellátottak pedig az egész összeget). Szinén kedvezmény jár a 14 óra után érkezőknek, nekik ugyanis csak 600 forintba kerül a jóárasított medence- és gyógykádfürdő belépő.

Zalakaros: legalább 3 kezelés igénybevétele esetén kedvezményes áron lehet fürdőbelépőhöz jutni. Zalakaroson azzal is lehet spórolni, hogy ha valaki nem a nyári főszezonban, hanem szeptember vége és április vége között látogat el a gyógyfürdőbe, ilyenkor ugyanis az OEP-támogatott medencefürdő (1100 helyett 800 forint), és a komplex kezelés (2100 helyett 1700 forint) szintén olcsóbban vehető igénybe.

Továbbá, aki legalább 3 gyógykezelést igénybe vesz, az alacsonyabb önrésszel vehet részt vagy a csoportos gyógytornán, vagy a súlyfürdő, vagy a szénsavfürdő kezelésen.

tangentor Zalakaros

Tangentor Zalakaroson