• 2021-től rugalmasabb a Zsigmondy Klubkártya érvényességi ideje.

  • Ráadásul bővült azoknak a műemlék termálfürdőknek a köre, ahová érvényes a kedvezménykártya.

  • A klubkártya éves díja és a kedvezményes fürdőbelépők ára nem változott.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. 2013-ban vezette be a Zsigmondy Klubkártyát. A kedvezménykártya célja az volt, hogy a két legnépszerűbb budapesti műemlék fürdőbe – Széchenyi és Gellért – kedvezményes belépési lehetőséget biztosítsanak a hazai vendégeknek. Az említett gyógyfürdőkbe ugyanis meglehetősen borsos áron válthatók teljes árú belépők.

A Zsigmondy Klubkártya lényege a kezdetektől fogva alapvetően változatlan volt: 5000 forint éves díj ellenében alkalmanként 2900 forintért válthatók 4 órás, szekrényes belépőjegyek a Széchenyi Gyógyfürdőbe, valamint a Gellért Gyógyfürdőbe. A kártyát az elmúlt években sokan kiváltották, de a mostani megújítást követően talán még inkább népszerűvé válhat.

2021 tavaszától kezdődően ugyanis két változtatást vezettek be a Zsigmondy Klubkártya kapcsán. Az egyik az érvényességi időt érinti. Korábban ugyanis az érvényesség mindig naptári évre szólt, magyarán január 1-től december 31-ig volt érvényes. Akár ősszel is ki lehetett váltani a kártyát, de azok is lejártak az év utolsó napján. Mostantól viszont a megvásárlástól számított egy évig érvényes a klubkártya, ami mindenféleképpen pozitív változás.

A másik jó hír, hogy a Rudas Gyógyfürdővel bővült a Zsigmondy Klubkártyával látogatható fürdők köre. Ugyanakkor a kártya éves díjában – 5000 forint – valamint a kedvezményes 4 órás belépők árában – 2900 forint – nem történt változás.

Szintén nincs változás abban, hogy a kártya napi egy belépésre jogosít és névre szól, nem átruházható. Amennyiben valaki a 4 órás tartózkodási időt túllépi, akkor a kedvezményes jegyár és a teljes árú, hétvégi jegyár közötti különbözetet kell megfizetnie túlfürdési díjként.

Zsigmondy Klubkártya: kiváltás, hosszabbítás

A kedvezménykártya kiváltásához el kell menni a Budapest Gyógyfürdői Zrt. ügyfélszolgálati irodájába, ami a Széchenyi Gyógyfürdőben található (1146 Budapest, Állatkerti körút 9-11.). A kártya igényléséhez szükséges nyomtatvány letölthető a társaság honlapjáról, de helyben is tudnak nyomtatványt biztosítani, majd ezt két példányban le kell adni. Annak érdemes bemenni az ügyfélszolgálathoz, aki a kártyát majd használni fogja, ugyanis helyben egy fotót is készítenek, ami szerepelni fog a klubkártyán.

Zsigmondy Klubkártya

A Zsigmondy Klubkártya igényléséhez személyi igazolvány és magyarországi lakcímkártya is szükséges – ezeket se felejtsék otthon. Azzal érdemes még számolni, hogy a kártya várhatóan két hét alatt készül el. Fontos tudni azt is, hogy a kártya lejártakor ezt az ügyfélszolgálatos-fotózós kört meg lehet úszni, amennyiben 60 napon belül meghosszabbítják a kártyát. Erre a hosszabbításra mindhárom termálfürdő (Gellért, Rudas, Széchenyi) pénztárában lehetőséget biztosítanak.