• Hogyan lehet igényelni? Miként lehet a korábbi kártya érvényességét meghosszabbítani?

  • Összegyűjtöttük a Zsigmondy Klubkártyával kapcsolatos tudnivalókat.

A Budapest Gyógyfürdői és Hévizei Zrt. még 2013-ban vezette be a Zsigmondy Klubkártyát. Ennek célja a kezdetektől az volt, hogy a Gellért Gyógyfürdőbe és a Széchenyi Gyógyfürdőbe látogató hazai vendégkörnek tudjanak kedvezményt biztosítani. Ebben a két műemlékfürdőben ugyanis a külföldi vendégek dominálnak, viszont emiatt az árszint is magas (bár a turisták szemszögéből még ez is olcsó).

Az évi 5000 forintért kiváltható Zsigmondy Klubkártya viszont jelentős kedvezményt jelent a belföldi vendégek számára. Ráadásul már annak is hagyománya van, hogy az év vége előtt a következő esztendőre új klubkártyát igénylő, vagy a korábbi kártyájuk érvényességét meghosszabbító vendégek egy ajándék fürdőbelépőt kapnak.

Összefoglaltuk a Zsigmondy kártya 2019-es évre vonatkozó igénylésével/hosszabbításával kapcsolatos tudnivalókat:

– Döntően ugyanazt és ugyanúgy kínálja a klubkártya, mint a korábbi években. Ami idei újdonság, hogy az új kártyaigénylőknek és a jogosultságukat meghosszabbítóknak a Csillaghegyi Árpád Forrásfürdőbe szóló belépőt adnak ajándékba. Már amennyiben még ebben az évben igényelnek/hosszabbítanak.

– Továbbra is 4 órás, szekrényes fürdőbelépő váltható a kártyával. A belépő ára 2900 forint, mind a Gellért, mind a Széchenyi esetében és idén nincs külön hétköznapi, hétvégi jegyár sem.

Zsigmondy Klubkártya 2019 Széchenyi– A kártya naponta egy alkalommal használható, fényképes és névre szól, azaz átruházni, elajándékozni nem lehet. Egy igénylő, egy évben, egy kártyát vásárolhat.

– Mi történik akkor, ha valaki túllépi a 4 órás tartózkodási időt? Ilyen esetben a kedvezményes és a teljes jegyár közötti különbséget kell kifizetni.

– A 2019-es kártyák 2019. december 31-ig érvényesek, függetlenül attól, hogy mikor váltják ki a kártyát. Azaz elvileg akár jövő ősszel is kiváltható, de nyilván most, vagy az év első felében érdemes. Egyrészt azért, mert most jár az ajándék belépő, másrészt azért, mert az új kártya körülbelül 3 hét alatt készül el. Tehát aki már január elején szeretné használni a kártyát, annak nem árt igyekeznie az igényléssel.

Zsigmondy Klubkártya 2019 Gellért– Mi a helyzet azokkal akiknek már van az idei évre érvényes Zsigmondy Klubkártyájuk? Ők 2019. február 28-ig meghosszabbíthatják a kártya érvényességét az említett 5000 forintos díj ellenében. Hosszabbításra a Gellért pénztáraiban és a Széchenyi kartonozójában van lehetőség. Amennyiben valaki kicsúszik a február 28-i határidőből, akkor teljesen új kártyát kell igényelnie.

– Új Zsigmondy Klubkártya a Budapest Gyógyfürdői Zrt. ügyfélszolgálati irodájában igényelhető. Ez Budapest III. kerületében, a Szőlő utca 38. alatt található. A kitöltött igénylőlap itt adható le és a kártyához szükséges fényképet is itt készítik el, saját fotót ne vigyenek, mert azt a kártya elkészítéséhez nem tudják használni.

A klubkártya igényléséhez személyi igazolvány és magyarországi lakhelyet tartalmazó lakcímkártya szükséges. Az ügyfélszolgálati iroda hétfőtől péntekig 9:00 és 15:30 között, pénteken 9:00 és 13:00 között van nyitva, viszont mindegyik nap 12:00 és 12:30 között ebédszünetet tartanak.