• A megnyitásának 40. évfordulóját idén ünneplő Lenti Termálfürdőben minősített gyógyvíz található, de számos gyógyászati kezelés is elérhető.

  • A fürdőhöz tartozó Szent György Energiapark pedig igazi különlegesség.

A 7500 lakosú Lenti Zala megyében, azon belül is a szlovén államhatár közelében található. A szép természeti környezetben lévő településen 1970-ben bukkantak termálvízre. A fürdőt 1978-ben, azaz 40 évvel ezelőtt adták át, akkor még csak három medencével. Az évek során a fürdő és a környéke is sokat fejlődött, a városban feltörő víz 1988-ban gyógyvíz minősítést kapott, 2016-ban pedig gyógyhely címet is szereztek.

A lenti gyógyvíz az összetételét tekintve kálium-nátrium-hidrogénkarbonátos. A vizsgálatok szerint mozgásszervi betegségek, gerincproblémák, hátfájás, derékfájás, lumbágó, valamint gyulladásos és kopásos ízületi betegségek kezelésére alkalmas.

A Lenti Termálfürdőben gyógyuló vendégek fedett és szabadtéri, 36-38 Celsius-fokos vízzel töltött gyógymedencék közül választhatnak. Viszont érdemes kipróbálni a nyári szezonban a szabadtéri élménymedencét, valamint egész évben az új élményfürdő medencéit. A vadonatúj fürdőegységben csúszdás családi és a gyermekmedence mellett masszázs élménymedence és jacuzzi is található.

Lenti Termálfürdő élményfürdőAkik kifejezetten gyógyulni látogatnának el a Lentibe, azok akár a társadalombiztosítás által támogatott gyógykezeléseket is igénybe vehetik. A gyógyvizes medencefürdő mellett ide tartozik a gyógymasszázs, a víz alatti vízsugármasszázs és a víz alatti csoportos gyógytorna is. Mindezeken felül magnetoterápiás kezelések is elérhetők a fürdőben.

A hagyományos kezelési eljárások mellett egy igazi kuriózum is van Lentiben. A gyógyfürdő parkjában található ugyanis a Szent György Energiapark. A természetgyógyászok vizsgálatai szerint jótékony hatású energiavonalak találkoznak a parkban, így az itt töltött idő segítheti a gyógyulást, a pihenést és a kikapcsolódást.

Szent György EnergiaparkAmennyiben kedvet kapott ahhoz, hogy ellátogasson Lentibe és szálláshelyet keres, akkor érdemes számításba vennie a fürdőhöz közvetlenül kapcsolódó, négycsillagos Thermal Hotel Balance-t.

A 2016-ban megnyitott szállodából biztosított az átjárás a termálfürdőbe, a fedett élményfürdőbe és az energiaparkba is. A hotelen belül további wellness szolgáltatások is elérhetők, amelyekről ide kattintva olvashat további információkat.

A Thermal Hotel Balance**** mindig számos akciós csomagajánlatot is kínál, ezek között biztosan talál az igényeinek megfelelőt. Ide kattintva nézheti meg a szálloda aktuális ajánlatait.

Lenti Hotel Balance