• Ideális helyszín egy pár napos őszi pihenéshez az ország fürdőkben leggazdagabb borvidéke.

  • Most akár nyerhet is egy üdülést az egerszalóki Villa Cuvée-be.

Valószínűleg nincs még egy hely az országban, ahol olyan kis területen annyiféle termálfürdőt találunk, mint Egerszalókon és környékén. A Heves megyei üdülőhelyen egy hatalmas, 17 medencés fürdőkomplexum, mellette egy klasszikus gyógyfürdő, a Nosztalgia strandfürdő várja a vendégeket. A szomszédos Demjénben is található egy termálfürdő, egy barlangfürdő és még egy tófürdő is. A közeli Egerről és az ottani népszerű termálfürdőről, valamint a Budapesten kívüli egyetlen fennmaradt törökfürdőről nem is beszélve.

Akik a borokat is kedvelik, azoknak is érdemes számításba venniük Egerszalókot, hiszen a több mint 1000 éves múltra visszatekintő, történelmi egri borvidék része. A most kezdődő szüreti időszak pedig egy újabb apropót jelenthet egy egerszalóki üdüléshez.

A borvidék zászlóshajóinak számítanak a cuvée borok. Ide tartozik a bikavér, vagy a 2010-ben először készített, de azóta egyre nagyobb népszerűségnek örvendő fehér cuvée, az Egri Csillag.

Nem véletlen, hogy Egerszalók egyik legújabb szálláshelye is a Villa Cuvée nevet kapta. A bor tematikára épülő egerszalóki szálláshelyen mind az épületeinek külső megjelenésében, mind pedig a belső terek hangulatának kialakításakor a borvidék, a borászkodás és a pincészetek stílusjegyeit tartották szem előtt. Arra törekedtek, hogy a Villa Cuvée épületei külsejükben se legyenek tájidegenek és belépve is visszaadják a régi borospincék hangulatát.

Villa Cuvée EgerszalókRáadásul a Villa mindössze 500 méterre található nemcsak a régió, hanem az ország egyik legjobb borászatától a St. Andrea Szőlőbirtok és Pincészettől.

A 4 épületből álló Villa Cuvée-ben 21 szoba áll a vendégek rendelkezésére, valamennyi rendelkezik terasszal vagy erkéllyel is. A kisgyerekkel érkezőkre is gondoltak, hiszen egy 57 négyzetméteres beltéri játszóház, valamint egy kültéri játszótér is tartozik a szálláshelyhez.

Villa Cuvée EgerszalókA jó hír pedig az, hogy most akár nyerhet is egy Villa Cuvée-be szóló hétvégi üdülést. Szeptemberben ugyanis az északkelet-magyarországi régió legjobb szállodáját keresi Az Év Hotele tévéműsor. Amennyiben szimpatikusnak találja a szálláshelyet, akkor szavazzon a Villa Cuvée-re Az Év Hotele weboldalán.

Mit nyerhet a szerencsés szavazó? Szállást a Villa Cuvée-be 2 fő részére, 2 éjszakára, kétágyas, erkélyes, vagy teraszos szobában. Mindezt kontinentális reggelivel, a beltéri finn szauna és a beltéri játszóház használatának lehetőségével.

Érdemes igyekezni a szavazással, hiszen már csak vasárnap (szeptember 15.) 11:00-ig van rá lehetőség!

Villa Cuvée EgerszalókVilla Cuvée játszóházA cikk megjelenését a Villa Cuvée támogatta.