• A Barack Gyógy- és Élményfürdőben gyógyvizes medencék is találhatók.

  • A víz elsősorban mozgásszervi betegségek kezelésére alkalmas, ivókúra formájában is alkalmazható és a fürdőben a társadalombiztosítás által támogatott kezelések is elérhetők.

A hazai termálvizek többsége gyógyhatással is rendelkezik, azonban ezek közül gyógyvíznek csak azokat lehet nevezni, amelyeknek a hatékonyságát hivatalosan is igazolták. A tiszakécskei Barack Gyógy- és Élményfürdő területén feltörő termálvíz utóbbiak közé tartozik, hiszen az egészségre gyakorolt kedvező hatását már 1984-ben bizonyították.

A víz gyógyhatása rendkívül sokrétű, mert reumatikus bántalmak, ízületi gyulladások, gerincbetegségek, baleseteket és műtéteket követő rehabilitáció, továbbá egyes nőgyógyászati betegségek esetén is alkalmazható. A gyógyvíz ivókúra formájában is hatásos, méghozzá gyomorsavtúltengés esetén.

A Barack Gyógy- és Élményfürdő tíz medencéjéből kettőt töltenek gyógyvízzel, s ezek egész évben a vendégek rendelkezésére állnak. Az ideális hatás elérése érdekében érdemes betartani a fürdési időt, ami egyhuzamban maximum 30 percet jelent, de ez a nap folyamán többször ismételhető.

Barack gyógyfürdő gyógyvíz

A létesítményben belgyógyász, reumatológus és angiológus-belgyógyász szakorvos is rendel. A többnapos tiszakécskei pihenést érdemes úgy időzíteni, hogy hétfőn már ott tartózkodjanak, ugyanis a Barack Thermal Hotel & Spa vendégei számára a hét első napjain egy ingyenes szakorvosi konzultációt biztosítanak, amennyiben igénybe veszik a három alkalmas gyógyászati csomagukat. Azonban a jelentős érdeklődés miatt ehhez előzetes időpontfoglalás szükséges.

A szakorvosi konzultációt már csak azért is érdemes megejteni, mert indokolt esetben akár társadalombiztosítási támogatással is igénybe vehetők helyben a fürdőgyógyászati kezelések. Ezek közé tartozik a gyógyvizes medencefürdő, a gyógyvizes kádfürdő, az iszappakolás, a szénsavas fürdő, az orvosi gyógymasszázs, a vízalatti vízsugármasszázs és a vízalatti csoportos gyógytorna. Mindezeken felül a 18 év alattiak csoportos gyógyúszására is lehetőség van a fürdőben.

A fürdőben olyan gyógyászati szolgáltatások is elérhetők, amelyeket nem támogat a társadalombiztosítás. Ide tartoznak például a fizikoterápiás kezelések, az egyéni gyógytorna, vagy éppen a szén-dioxidos gyógygázfürdő.

A Barack Thermal Resortban elérhető gyógykezelésekről további információkat talál ide kattintva.

Barack gyógymedence gyógyfürdő

A cikk megjelenését a Barack Thermal Resort támogatta.