• Augusztus elsején volt az 50. évfordulója a hajdúszoboszlói Hotel Délibáb megnyitásának.

  • A négycsillagos hotel a jubileum alkalmából nyereményjátékot hirdetett.

  • A fődíj egy 800 ezer forint értékű szálláscsomag, de a Kapszula Kommandó játékban résztvevők között értékes havi és heti nyeremények is gazdára találnak.

Az 1927 nyarán megnyitott termálfürdőnek köszönhetően Hajdúszoboszlót már egy évtizeddel később az ország legkedveltebb üdülőhelyei között emlegették. 1952-ben a fürdő vendégforgalma már átlépte a második világháború előtti csúcsot és az 1960-as évek elejétől kezdődően a fürdő bővítése is új lendületet kapott.

A szálláshelyek kínálata sokáig nehezen tartott lépést a turisták áradatával. Az 1960-as évek végére a fürdő évi vendégforgalma már elérte az egymillió fő (ma már ennek is közel a duplája). Ezért is volt lényeges az a hír, amit 1969 januárjának első napjaiban adtak közzé a helyi és országos napilapok: a hajdúszoboszlói gyógyfürdő területén megkezdődött egy új szálloda, a Délibáb építése. A kivitelezés során elég jelentős tempót diktáltak, hiszen a 130 szobás hotel átadását 1969 nyarára ígérték.

A korabeli sajtóhírek szerint a Délibáb Szálló építése akkori áron kilencmillió forintba került és a nyitás megelőzően a hazai vendégek mellett már nyugatnémet, svéd és osztrák turisták is előre lefoglalták a szállásukat. Így nézett ki annak idején a frissen átadott szálloda:

Hotel Délibáb Hajdúszoboszló 1969Tartani tudták az építkezés határidejét, így 1969. augusztus 1-jén át is adták a szállodát, ahol étterem, drinkbár, fodrászat is a vendégek rendelkezésére állt. Azzal párhuzamosan, ahogy a fürdő fejlődött és egyre több vendéget vonzott, a Délibáb Szállót is bővítették. 1975 tavaszán egy új, 102 szobás épületszárnyat adtak át. A hotel harmadik épületszárnyát pedig 1987-ben nyitották meg.

Itt már látható az említett második épület:

Hajdúszoboszló 70-es évek

Itt pedig már mindhárom épületszárny:

Hotel Délibáb Hajdúszoboszló 2007A 2000-es évek elejére már megérett az idő a Hotel Délibáb átfogó felújítására, ezért a 2011-ben kezdődött munkálatok során lényegében vázig bontották vissza az épületet, amit gyakorlatilag újjáépítettek. A 2012-ben megnyitott négycsillagos szálloda megtartotta a patinás Délibáb nevet, viszont kívülről és belülről is teljesen megújult.

Megőrizte azt az előnyét is, hogy ugyan Hajdúszoboszló szívében található, de nem a legforgalmasabb részén. Azaz a vendégeket nem zavarja a nyári nyüzsgés, mégis könnyen elérhetik a központot. A szomszédos Hungarospa fürdőkomplexumba pedig egy külön kapun sétálhatnak át.

Hajdúszoboszló Hotel DélibábA Hotel Délibábban 240 szoba és 5 lakosztály várja a pihenésre vágyó vendégeket. A szálloda saját fürdőrészlege ezer négyzetméteren kínál vizes élményeket és gyógyulási, felöltődési lehetőségeteket a szállóvendégek számára.

A szálloda fine dining éttermében az ételeket nagy odafigyeléssel és gondossággal készítik. A magyar konyha hagyományait tisztelve, de a nemzetközi trendeket követve állítja össze Riz Tamás séf az étterem szezonálisan megújuló étlapját.

A Hotel Délibáb az 50 éves születésnapját egy nyereményjátékkal ünnepli. A játék neve „Kapszula Kommandó – A kód neve: Délibáb”. Az október 31-ig zajló játékban az ország 19 megyéjében 50 – értékes nyereményre jogosító – kapszulát rejtettek el.

Akik szeretnének játszani, azoknak a Kapszula Kommandó honlapján kell regisztrálniuk. Ezután a játékosok segítséget kapnak a kapszulák megtalálásához. Ez nem lehetetlen küldetés, amit jól mutat, hogy az első két kapszulát már meg is találták.

Nyerni egyébként nemcsak a kapszulákkal, hanem a heti kvízek kitöltésével is lehet. Ezek között van HELL ajándékcsomag, HVG Könyvek ajándékcsomag, High-Tech Sportok Bázisa 2 napos programcsomag, Apple Watch S4. Ezen felül a nyereményfelajánlók között található a Nestlé, a Borsodi, a Bortársaság, a St.Andrea, a Holdvölgy és a Bolyki pincészet, az Omnia és a DETKI keksz is.

A játék fődíja egy 800 ezer forint értékű, 2 fős, 7 éjszakás pihenés a Hotel Délibáb exkluzív lakosztályában, Hungarospa Gold Plusz bérlettel.

Ide kattintva találják a játék honlapját, itt pedig a hozzá kapcsolódó Facebook oldalt.

Még Mucsi Zoltán is a kapszulák nyomába eredt:

A cikk megjelenését a Hotel Délibáb támogatta.