• A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő kedvező csomagajánlattal várja a társadalombiztosítás által támogatott gyógykúrára érkező vendégeket.

  • A fürdőben elérhető kezelések tovább erősíthetik a gyógyvíz kedvező hatását.

1925. október 26-án aranybarna színű termálvíz tört fel Hajdúszoboszlón. A szakemberek gyakorlatilag az első perctől tisztában voltak azzal, hogy a víz gyógyhatású lehet. Már 1925 decemberében tudományos konferenciát hívott össze a Magyarhoni Földtani Társulat hidrológiai szakosztálya. Ezen kifejezetten a hajdúszoboszlói termálvízzel foglalkoztak.

A Hajdúszoboszlón feltörő gyógyvíz a jódos-brómos-konyhasós-hidrogénkarbonátos vizek csoportjába tartozik és a hatása rendkívül sokrétű. Alkalmas a különféle reumatikus panaszok, az ízületi gyulladások és ízületi elváltozások kezelésére. Szintén kedvező hatású az idegfájdalmak, ideggyulladások, izomfájdalmak esetén, de sérülések, sportsérülések és műtétek utókezelése során, továbbá egyes nőgyógyászati problémák és bőrbetegségek kezelése esetén is hatásos lehet.

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben több orvosi kutatást is végeztek az elmúlt évtizedekben. A fürdő honlapján részletesebben is olvashatnak ezekről. Többek között Hajdúszoboszlón vizsgálták már a súlyfürdő hatását. Megnézték azt is, hogy a gyulladásos folyamatokat a vérben jelző úgynevezett CRP értékre hogyan hat a gyógyvizes fürdőzés. Külön kutatást készítettek annak kapcsán is, hogy szívbetegség és elhízás esetén alkalmazható-e a gyógyvíz.

Hungarospa gyógyvizes medence

Érdemes tudni, hogy a gyógyvizes fürdőzés hatását a fürdőben elérhető különféle fürdőgyógyászati kezelések tovább erősíthetik. Ráadásul jelenleg a társadalombiztosítás által támogatott fürdőkezeléseket igen kedvező áron kínálja a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő.

A csomag ára hétköznapokon mindössze napi 1600 forintba kerül. Ez négyféle kezelést és a gyógyfürdőbe szóló belépőt tartalmaz. Ezen felül ingyenes szolgáltatások is járnak a csomagot igénybe vevő vendégek számára. Legalább 4 napnyi gyógykúra esetén a vasárnapi gyógyfürdő belépőt – amikor nincsenek kezelések – ajándékba adják. A kezelések napjain egy pohár gyógyteát, vagy Pávai ásványvizet is kapnak a vendégek. Ezeken a napokon ingyen látogathatják az Árpád uszodát, valamint 20 százalékos kedvezménnyel válthatnak belépőt az Aqua-Palace fedett élményfürdőbe.

Mindezeken felül azok a vendégek, akik már legalább két hajdúszoboszlói gyógykúrán részt vettek, attól kezdve törzsvendégnek számítanak, így a csomagárból 10 százalékos kedvezményre jogosultak. Az év végéig érvényes gyógyászati csomagajánlatról minden további információt megtalálhat ide kattintva, a fürdő honlapján.

A cikk megjelenését a Hungarospa Zrt. támogatta.