• Két nemzetközi kutatás is rávilágított az üdülés fontosságára.

  • Kevés pihenés esetén megnő a kardiológiai betegségek kockázata, még egészséges életmódnál is.

  • Van egy tippünk, hogy hová lenne érdemes elutazni.

A Magyar Kardiológusok Társasága a közelmúltban két érdekes nemzetközi kutatás eredményére is felhívta a figyelmet. A Helsinki Egyetem felmérésében vezető beosztású férfiak egészségi állapotát kísérték figyelemmel 40 éven (!) keresztül. Ebben arra jutottak, hogy azoknál a férfiaknál, akik a pályafutásuk során évente három hétnél rövidebb időre mentek szabadságra, 37 százalékkal magasabb volt a halálozási ráta, mint a többet pihenő társaiknál.

A Syracuse-i Egyetem felmérésében pedig arra jutottak, hogy azoknál a személyeknél, akik a megelőző 12 hónapban üdülni voltak, jóval alacsonyabbnak bizonyult a metabolikus szindróma (egymással összefüggő anyagcserezavarok) kockázata. Márpedig ezek a metabolikus tünetek a szív- és érrendszeri megbetegedések rizikóját jelentősen növelik.

Mindkét felmérés legérdekesebb eleme azonban az volt, hogy a fenti kockázati tényezőket nem enyhítette, ha az illetők egészséges életmódot folytattak. Magyarán önmagában a mozgás, az egészséges táplálkozás kevés, ha valaki nem pihen eleget.

„Eddig is tudtuk, de most tudományos kutatás is igazolta, hogy a szív- és érrendszeri betegségek kockázata csökken, ha több időt töltünk üdüléssel” – olvasható a Magyar Kardiológusok Társasága által kiadott közleményben.

Amennyiben valaki úgy érzi, hogy keveset pihent az idén, akkor még bőven van ideje bepótolni. Érdemes ehhez olyan helyet választani, ami nyugodt, szép környezetben fekszik, ha pedig még valamilyen egyéb gyógytényezőről – például gyógyvízről – is ismert az üdülőhely, az különösen előnyös lehet.

Cserkeszőlő szabadtéri medence

Akik szeretik a fürdőket, azoknak például jó választás Cserkeszőlő. Az 1955-ben átadott és azóta folyamatosan fejlesztett fürdőnek köszönhetően Cserkeszőlő ma már az ország tíz legmagasabb vendégéjszakaszámot produkáló termálfürdős üdülőhelye közé tartozik.

Egy cserkeszőlői pihenés a betegségek megelőzése mellett már kialakult problémák esetén is hasznos lehet, hiszen a fürdőben külön gyógyászati részleg is működik. Itt a vendégek akár a társadalombiztosítás által támogatott fürdőkezeléseket is igénybe vehetik.

Akik cserkeszőlői üdülést terveznek, azoknak érdemes megnézniük a fürdővel pont szemben található Solaris Apartman & Resort ajánlatait. A hotelszintű ellátást nyújtó színvonalas apartmanház egyik különleges szolgáltatásának számít a privát termálvíz használat. Ez azt jelenti, hogy az apartmanok fürdőszobáiban a cserkeszőlői termálvíz közvetlenül is elérhető.

Solaris Cserkeszőlő

Az apartmanház többféle csomagot is kínál, amelyek még december 20-ig foglalhatók, a kiemelt ünnepi időszak kivételével.

Őszi relaxálás: a csomag legalább 2 éjszakás tartózkodás esetén érvényes és a félpanziós ellátást, a napi korlátlan be- és kijárást biztosító fürdőbelépőt, a díjmentes wifit, a zárt parkoló és a privát termálvíz használatát is magában foglalja. A csomag akár a hétvégi időszakra is foglalható.

Őszi feltöltődés Cserkeszőlőn: a fenti csomagtól annyiban különbözik, hogy vasárnaptól péntekig tartó foglalás esetén érvényes, valamint reggelit tartalmaz. Emiatt viszont az ára rendkívül kedvező.

Ajándék éjszaka: az 5 éjszakás pihenést tervezőknek lehet ideális választás ez az ajánlat. Vasárnapi érkezés és pénteki távozás esetén érvényes és félpanziós ellátást és fürdőbelépőt foglal magában. Az apartmanház ebben az esetben egy éjszakát ajándékba ad a fürdőbelépővel együtt. Ez a normál szobaárakhoz képest 20 százalékos kedvezményt jelent.

Solaris Apartmanház CserkeszőlőSolaris Apartman Cserkeszőlő lakosztályA cikk megjelenését a Solaris Apartman & Resort támogatta.