• A gyógyvizes fürdők többségében a hűvösebb idő beálltával sem ért véget a szezon.

  • A gyógyulást, kikapcsolódást kereső vendégkör számára ilyentájt is jó választás a mosonmagyaróvári Flexum Thermal & Spa.

A Győr-Moson-Sopron megyei Mosonmagyaróvár a nagyobb múltra visszatekintő gyógyvizes fürdőhelyek közé tartozik. A mai Flexum Thermal & Spa elődje ugyanis már 1973-ban megszerezte a gyógyfürdő címet. Az itt feltörő termálvíz pedig még ennél is korábban, 1967-ben kapott hivatalos gyógyvíz minősítést.

Mosonmagyaróváron egy nagyon különleges összetételű, alkáli-hidrogénkarbonátos kloridos jellegű, jódos, fluoros, jelentős metakovasav-tartalmú gyógyvíz található. A magas ásványianyag-tartalomnak köszönhetően kiválóan alkalmas, reumatikus, ízületi, porckopásos panaszok enyhítésére. Nem véletlen, hogy sokan évtizedek óta visszatérő vendégei a gyógyfürdőnek.

A fürdő gyógyászatán szakorvosi rendelés is elérhető, ahol személyre szabott kúrákat állítanak össze gyógyulni vágyók számára. A kínálatuk nagyon széles: medencefürdő, kádfürdő, szénsavas fürdő, súlyfürdő, víz alatti vízsugármasszázs, gyógymasszázs, iszappakolás, víz alatti csoportos gyógytorna, és különféle fizikoterápiás kezelések. Mindezek a Flexum Thermal & Spa gyógyászati részlegén akár társadalombiztosítási támogatással is elérhetők.

A termálfürdő állandó programjai közé tartoznak a szaunaszeánszok, a hétvégi ingyenes vízi torna, valamint az örömtánc. Ráadásul Mosonmagyaróváron nem pusztán csak a fürdő jelenti az egyetlen látnivalót: az aktívabb kikapcsolódást kedvelők bicajt bérelhetnek és a őszi kellemes napsütésben bebarangolhatják a várost, felfedezhetik a Szigetköz szépségeit.

Flexum termál gyógymedence

Már csak ezért is érdemes több napig maradni Mosonmagyaróváron. Ezt nagyban segíti az is, hogy a fürdő közvetlen közelében széles a szálláskínálat. Az Aqua Hotel Termálból és a Thermal Hotel Mosonmagyaróvárból biztosított a kényelmes, közvetlen átjárás a termálfürdőbe. Mindössze pár perces sétára található a színvonalas Aquasol Resort butikhotel, ahol mediterrán hangulat várja a vendégeket.

A kedvező árú őszi kikapcsolódást keresőknek kifejezetten ajánlható az Aqua Hotel „Őszi hétköznapok” nevű csomagajánlata. A vasárnaptól péntekig, legalább két éjszakás tartózkodás esetén foglalható csomag félpanziós ellátást, a Flexum Thermal & Spába szóló belépőt (beleértve a szaunavilágot is), a szálloda saját wellness részlegének és a zárt parkolónak a használatát is magában foglalja. Az ajánlatról minden információt megtalál ide kattintva, a szálloda honlapján.

Flexum szöveg

A cikk megjelenését a Flexum Thermal & Spa támogatta.