• A hűvös idő felerősítheti az ízületi betegségek tüneteit, télen pont emiatt keresik fel sokan a gyógyfürdőket.

  • Cserkeszőlőn kedvező szállásajánlatot kínálnak a társadalombiztosítás által támogatott kezeléseket igénybe vevő vendégeknek.

  • A napi szobaárakból a Termál Online olvasói 10 százalék kedvezményt kapnak. A cikk végén megtalálja, hogy ezt miként tudja igény bevenni.

A tapasztalatok szerint a mozgásszervi betegségekre jellemző egyfajta szezonalitás. A hideg, szeles időjárás sok esetben fokozza az ízületi betegségben szenvedők panaszait. Különösen igaz ez a kopásos ízületi elváltozások esetén, azon belül is télen leginkább a térd- és csípőízületeknél, valamint a gerinc mentén erősödnek fel a fájdalmak.

Mindebben szerepet játszik, hogy hideg időben merevebbé, a görcsökre hajlamosabbá válik az izomzat. Emiatt a betegek érzékenyebbé válnak a légköri frontokkal együtt járó légnyomásváltozásokra. Télen eleve kevesebbet mozognak az emberek, ráadásul az erősödő ízületi fájdalom még rátesz erre egy lapáttal, a mozgásszegény időszak pedig csak tovább rontja az állapotukat.

Nem véletlen, hogy ősz végétől kezdődően a fokozódó ízületi problémáik miatt egyre többen keresik fel a gyógyfürdőket. A termálvíz izomlazító tulajdonsága már önmagában jelentősen enyhítheti a panaszokat. A kedvező hatást pedig tovább erősítik a fürdőkben elérhető gyógyászati kezelések.

Ideális választás lehet egy téli fürdőkúrához a Cserkeszőlői Fürdő. A létesítményben számos gyógyvizes medence közül válogathatnak a vendégek, de érdemes tudni, hogy egy gyógyászati központ is működik a fürdőben. A vendégek előzetes bejelentkezés alapján reumatológus, ortopéd és bőrgyógyász szakorvossal is konzultálhatnak. Sőt, lehetőségük van a társadalombiztosítás által támogatott fürdőgyógyászati kezelések igénybevételére is.

Cserkeszőlő gyógyfürdő téli medenceA termálfürdővel szemben található Solaris Apartman & Resort egy külön szállásajánlatot is összeállított azok számára, akik háziorvosi beutalóval érkeznek Cserkeszőlőre és legalább 6 éjszakát eltöltenek az üdülőhelyen.

A medencefürdőt és a napi három gyógyászati kezelést magában foglaló csomag – amit a fürdőben kell fizetni – 1100 forintba kerül. Ezt a gyógyfürdő szakorvosa írja fel egy személyes állapotfelmérés után.

Ezen felül fizetendő a kedvezményes szállásdíj, amelynek összege két fő esetén 4900 forintba kerül naponta és fejenként. Ezért az összegért hotelszintű szolgáltatást vehetnek igénybe a vendégek. Díjmentesen rendelkezésükre áll az apartmanház zárt parkolója és a vezeték nélküli internet, tovább a fürdőköntös bekészítését is tartalmazza a szállásdíj.

A 2019. június 15-ig érvényes csomagajánlatot egy személy is igénybe veheti, ebben az esetben egyedi ajánlatot ad a Solaris Apartman & Resort.

Solaris Cserkeszőlő apartmanTermészetesen arra is lehetőség van, hogy az apartmanház napi árai szerint foglaljon szállást.

Ráadásul a Solaris Apartman & Resort weboldalán lévő napi árakból 2019. március 31-ig 10 százalék kedvezményt kapnak a Termál Online olvasói. Ennek igénybevételéhez közvetlen szállásfoglalás esetén jelezze, hogy a Termál Online-on hallott erről a kedvezményről. Ennyire egyszerű, nincs is más tennivalója és egyből megspórolja a szállásdíj 10 százalékát (a kedvezmény az étkezések, azaz a reggeli és a félpanzió árára nem vonatkozik).

Solaris Apartman Cserkeszőlő