• Egyre népszerűbb nyári mozgásforma az aquafitness, ami remek sportolási lehetőséget kínál fiataloknak és idősebbeknek egyaránt.

  • Már egyes szállodák kínálatában is elérhető ez a vízi torna.

Az olyan szárazföldi sportokhoz képest, mint például a futás, vagy aerobik, a vízben végzett tornagyakorlatok sokkal kevésbé terhelik meg a szervezetet. A víz sűrűségét és felhajtóerejét kihasználó aquafitness gyakorlatok ezáltal hatékonyabbak is, hiszen az izmok, ízületek jobban átmozgathatók. A gravitáció kiiktatásával a gyakorlás könnyűvé válik, a résztvevőknek kevesebb erőt kell kifejteniük, miközben az eredmény nem marad el.

A tornával megmozgatott izomcsoportok és a gyakorlatok végzőjének fizikai állapota erősödik, megelőzhetők, javíthatók a mozgásszegény életmód következményei. Mindezek azért is nagyon fontosak, mert a jó kondíciónak, jó erőnlétnek szinte minden betegség megelőzése és leküzdése esetén fontos szerepe van.

Gyula Hotel Hőforrás aquafitnessNem véletlen, hogy már néhány fürdő, valamint fürdőrészleggel rendelkező szálloda kínálatában is megtalálható az aquafitness. Ezek közé tartozik a gyulai Hőforrás Üdülőszövetkezet és Hotel is, ahol májustól minden hétvégén – szombaton és vasárnap – 15 órától a szállóvendégek kipróbálhatják az aquafitnesst. A vidám, zenés átmozgató óra után pedig ki-ki igényei szerint folytathatja üdülését a napozóágyakon, vagy a gyógymedencében lazulva.

Az időjárás alapján már itt a nyár, de a Hőforrás Üdülőszövetkezet és Hotel árai még tavasziak. Foglalja le a „Gyulai Hőforrás napok – tavasz” nevű kedvezményes csomagajánlatot és élvezze a nyári időjárást Gyulán. Aki pedig már a nyári szünetre keresi családi nyaralásának helyszínét tekintse meg az Magyar Turisztikai Ügynökség felhívására készített családbarát „Helló nyár!” szállásajánlatot.