• Azt gondolja, hogy a nagy, neves és sokféle szolgáltatást nyújtó fürdők biztosan drágák is?

  • A hajdúszoboszlói Hungarospa rácáfol erre a sztereotípiára.

Amikor beszámolunk a Termál Online-on egy-egy új fürdőfejlesztésről, akkor a facebookos kommentelők között visszatérő téma, hogy miként alakulnak majd az adott fürdő jegyárai. Sokan ugyanis úgy vannak vele, hogy nem baj, ha a kedvenc gyógyfürdőjük kicsi és kopottas, de legalább a jegyárai is kedvezőek. Emiatt számukra nem feltétlenül jó hír, ha felújítanak és kibővítenek egy régebbi fürdőt.

Holott nem feltétlenül igaz, hogy egy minőségi szolgáltatást nyújtó, modern fürdőnek megfizethetetlenül drágának kellene lennie. Jó példa erre a hajdúszoboszlói Hungarospa fürdőkomplexum.

A hatalmas létesítményen belül a funkciójuk szerint elkülönülnek a különféle részlegek: a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő, az Aqua-Palace élményfürdő, az Árpád Uszoda, nyáron a strandfürdő és az azon belül szintén külön részlegként működő aquapark.

A gyógyászati funkciójú és inkább a vizes élményeket kínáló fürdőrészlegek elkülönítése azért is praktikus, mert más-más vendégkört vonzanak. Így a gyógyulni és a kikapcsolódni, szórakozni vágyó fürdőzők nem zavarják egymást. Ráadásul ennek a megoldásnak köszönhetően a jegyárak is kedvezőbbek lehetnek, hiszen például a gyógyfürdő vendégeinek nem kell fizetniük az élményfürdős részleg szolgáltatásaiért és ez fordítva is igaz.

Hungarospa gyógyvizes medenceA konkrét összegekre rátérve, a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő esetében jelenleg a felnőtt belépőknél ez 2000 forintos napijegyet jelent, de a nyugdíjasok, diákok és gyerekek számára csak 1600 forint a belépő. Ráadásul 16 órától délutáni belépő is váltható teljes áron 1500 forintért, nyugdíjasoknak, diákoknak 1300 forintért. Az árlistát ide kattintva nézheti meg.

Aki szokott járni gyógyfürdőbe az ország különböző részein, vagy akár csak Budapesten és figyeli a belépőjegyek árait, az tudja, hogy ezek kifejezetten kedvezőnek számítanak. Különösen a nyújtott szolgáltatás fényében.

A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő fedett fürdőcsarnokában három, különböző hőfokú gyógyvizes ülőmedence, a szabadtéren pedig négy gyógymedence várja a vendégeket egész évben. Ráadásul a termálcsarnokot nem is olyan régen – 2014-ben – teljeskörűen felújították.

Hajdúszoboszlói GyógyfürdőA gyógyfürdőben reumatológiai szakrendelés is elérhető, a betegek pedig a NEAK által támogatott gyógyászati kezeléseket is igénybe vehetik. Utóbbiaknál megint csak megcáfolódik a „nagy fürdő = drága fürdő” sztereotípia. Sokan örülnének az országban, ha a közelükben működő gyógyfürdőben ilyen áron vehetnék igénybe a társadalombiztosítás által támogatott gyógyászati kezeléseket.

Október elseje óta már a főszezonon kívüli áron kínálják a NEAK-os gyógyászati csomagokat. Ez azt jelenti, hogy a napi négyféle kezelést tartalmazó csomag ára hétköznaponként 1500 forint, szombaton 2000 forint.

Akik a fürdőben már két gyógykúrán részt vettek, azok törzsvendégnek számítanak, így ők a fenti árakból 10 százalékos kedvezményben részesülnek. Továbbá a legalább 4 napra érvényes gyógyászati csomagot választó vendégeknek vasárnapra ajándékba adják a fürdőbelépőt. A kezelésük mindegyik napján kapnak egy félliteres Pávai Vajna ásványvizet, vagy 2 dl gyógyteát. A kezelőlappal rendelkező vendégek pedig 20 százalékos kedvezménnyel válthatnak belépőt az Aqua-Palace élményfürdőbe is.
Ide kattintva erről további információkat talál.

Hajdúszoboszló Aqua-Palace Pávai medenceS ha már említettük a fedett élményfürdőt, érdemes azt is tudni, hogy a nyári szezon vége óta hétfőtől péntekig az Aqua-Palace is kedvezőbb jegyárakat kínál. Ez a felnőtt belépőknél 3300 forintos, a diákjegyeknél 2200 forintos, a gyerekeknél (7 éves korig) pedig 1200 forintos jegyárat jelent.