• A víz alatti csoportos gyógytorna segítségével könnyebben átmozgathatók a fájdalmas izmok, ízületek.

  • A Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben elérhető a víz alatti gyógytorna, akár egészségbiztosítási támogatással is.

  • Április 30-ig előszezoni áron vehető igénybe a fürdőgyógyászati kúracsomag.

A legkedveltebb fürdőgyógyászati kezelések közé tartozik a víz alatti csoportos gyógytorna. Az egészségbiztosítás által is támogatott torna hatékonysága abból ered, hogy a vízben érvényesül a felhajtóerő és a hidrosztatikai nyomás. Ez a gyakorlatban azt jelenti, hogy a vízi tornák során még akkor is könnyen átmozgathatók az ízületek és izmok, amikor a szárazföldi mozgás nehézkes, esetleg fájdalmas.

Tipikus példa erre, hogy a műtétek és sérülések utókezelése során a mankó nélküli járás a vízben könnyen gyakorolható. A víz ugyanis támasztja a testet és nem kell félni az eleséstől.

A szárazföldi tornához képest a víz alatti mozgás nemcsak az ízületekkel kíméletesebb, hanem a szívnek és a keringésnek is kisebb megterhelést jelent. Ugyancsak az előnyös tulajdonságai közé tartozik, hogy a meleg víz lazítja az izmokat, ráadásul a vízben való tartózkodásnak pszichésen is kedvező a hatása.

Mindezeknek köszönhetően a víz alatti gyógytorna alkalmazható izomerősítésre, a mozgásterjedelem növelésére, a mozgáskoordináció javítására. Ennek fontos szerepe lehet a reumatikus panaszok, egyes gerincbetegségek, csontritkulás, illetve ortopédiai műtétek és sérülések utókezelése során.

víz alatti gyógytornaGyakorlatilag soha nem önmagában írják fel a tornát, hanem egyéb fürdőgyógyászati kezelésekkel párban. Ezeknek a körét minden esetben a szakorvos határozza meg.

A víz alatti csoportos gyógytorna a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőben is elérhető. A fürdő reumatológiai szakrendelésén beutaló és várólista nélkül fogadják a betegeket, minden munkanapon 7 és 18 óra között. A szakorvos egy napra legfeljebb négyféle kezelést tud felírni, amelyek félévente kétszer 15 napig tarthatnak.

A támogatott fürdőkezeléseket igénybe vevő vendégeknek külön csomagajánlatot kínál a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdő. Ez maximum napi 4 kezelést foglal magában és a kezelések minden egyes napján egy ajándék Pávai Vajna ásványvíz, vagy egy csésze gyógytea is jár mellé. Legalább 4 napos, napi 4 kezelést tartalmazó csomag vásárlása esetén ajándékba adják a vasárnapi gyógyfürdő belépőt.

A kezelési napokon a vendégek ingyen látogathatják az Árpád uszodát és a kezelőlap 20 százalékos kedvezményt biztosít az Aqua-Palace élményfürdő belépőjegyeinek az árából.

Aki teheti, annak érdemes még április 30-ig ellátogatnia a Hajdúszoboszlói Gyógyfürdőbe, ugyanis addig még az előszezoni csomagár van érvényben, azaz hétköznapokon mindössze 1600 forintba kerül a fürdőgyógyászati csomag. Ráadásul, akik korábban már két hasonló hajdúszoboszlói kúrán részt vettek, azok a harmadik alkalomtól törzsvendégnek számítanak, ami azt jelenti, hogy 10 százalékos kedvezményben részesülnek a csomagárból.