• Kell azért pár nap, hogy érvényesüljön a gyógyvíz kedvező hatása.

  • Cserkeszőlőn kedvezményes ajánlattal várják azokat, akik kicsit hosszabb tartózkodást terveznek.

Mozgásszervi betegségek, ízületi problémák, gerincbántalmak, csontritkulás, egyes bőrbetegségek – a hazai gyógyvizek általában ezeknél a betegségeknél hatásosak. Érdemes azonban tudni, hogy nemcsak a már kialakult panaszok esetén, hanem a fentiek megelőzésére is alkalmasak a gyógyvizes kúrák.

A gyógyvíz az előnyös tulajdonságait a hőhatásnak, a víz felhajtóerejének, valamint a vízben található alkotóelemek kémiai hatásának köszönheti. Viszont azért kell egy kis idő, amíg ezek a hatások érvényesülnek. A hébe-hóba megejtett, egy-egy napos fürdőlátogatások helyett ezért szokták javasolni az orvosok többnapos tartózkodást.

Arról nem is beszélve, hogy nem csak orvosi szempontokról van szó. A rövid, egynapos, egy-egy éjszakás „üdüléseknek” megvan az a hátrányuk is, hogy az embernek igazából nincs is ideje pihenni, hiszen egy kimerítő utazás után szinte már indulhat is egyből haza. Így tulajdonképpen a pihenésre szánt idő után fáradtabb lesz, mint előtte.

Nyilván sokan azért választják az egy-két éjszakás ajánlatokat, mert ezek a legolcsóbbak. Ám érdemes azt is tudni, hogy hosszabb tartózkodási idő esetén egyes szálláshelyek kedvezményt kínálnak. S a „hosszabb” alatt nem kell egy-két hétre gondolni, hiszen már 4-5 éjszaka esetén is érvényesek lehetnek ezek az ajánlatok. Ezekkel anyagilag – és egészségileg is – sokkal jobban járhatunk.

Cserkeszőlő termálfürdőA Cserkeszőlő Fürdő és Gyógyászati Központtal szemben található Solaris Apartman & Resort is kínál ilyen csomagot. Az „Ajándék éjszaka” nevű akciójuk keretében ugyanis 4 éjszakás foglalás esetén egy további éjszakát ajándékba adnak. A tartózkodás idejére – beleértve az ajándék napot is – fürdőbelépőt is kapnak a vendégek.

A szeptember 23. és december 21. között foglalható csomag mindössze annyi feltétellel jár, hogy az ünnepi időszakokban nem vehető igénybe, valamint vasárnapi érkezés és pénteki távozás esetén érvényes. Ez már csak azért is praktikus, mert így elkerülhető zsúfoltabb hétvégi időszak.

Solaris CserkeszőlőA Solaris Apartman & Resortban 40 és 48 négyzetméteres apartmanok mellett, 56 négyzetméteres superior apartmant, valamint 75 négyzetméteres penthouse lakosztályt is választhatnak a vendégek.

Az apartmanházhoz zárt pakoló tartozik, amit külön díj fizetése nélkül használhatnak, s ez igaz a minden apartmanban elérhető vezeték nélküli internetre is. Egy különlegesség is várja a vendégeket, ugyanis a fürdőszobák kádjai akár termálvízzel is feltölthetők.

Cserkeszőlő apartmanCserkeszőlő apartman