• Szeptember végére és októberre több termálfürdő is karbantartási szünetet tervez.

  • Ez sok helyen az egész létesítményt érinti, de arra is akad példa, hogy csak részleges zárvatartással jár együtt.

Az év első felében és ősszel is van egy-egy karbantartási szezon a hazai termálfürdőknél. Az alacsonyabb vendégforgalmúnak ígérkező időszakokra több helyen is javítási, karbantartási munkákat időzítenek, ami egyes esetekben teljes zárvatartással jár együtt.

Már jó néhány termálfürdő beharangozta az idei őszi leállásának az időpontját (azért még pár fürdővel bővülni fog ez a kör a következő hetekben).

Magyarhertelenden, a Hertelendi Termálfürdőben teljes üzemszünet lesz szeptember 23. és 27. között. A szegedi Napfényfürdő Aquapolisban is szeptember 23-án kezdődnek el a karbantartási munkák, viszont már szeptember 27-én, pénteken 14 órakor újranyitnak. Náluk ez az élményfürdő részleget érinti, a Forrás Spa ebben az időszakban is üzemelni fog.

Szintén szeptember 23-án kezdődik majd el az őszi karbantartás a Nagyszénási Parkfürdőben, azonban tovább tart majd, mint a fenti két helyen, október 5-én nyitnak újra. A Kiskőrösön található Rónaszéki Fürdőben szeptember 30. és október 4. között ejtik meg a szükséges karbantartási munkákat. Október 5-től, szombattól várják újra a fürdőzőket.

Teljes leállás lesz a mezőkövesdi Zsóry Gyógyfürdőben október 7. és 11. között. Október 12-én nyitnak majd újra. A Bogácsi Gyógyfürdőben október 14. és 18. között kerül sor a karbantartásra, de náluk ez nem érinti a teljes fürdőt. A fedett élményfürdő és a szaunarészleg lesz zárva, a kültéri gyógymedencék ebben az időszakban is használhatók lesznek.

Gyulán az őszi tanítási szünet utánra időzítik az AquaPalota élményfürdő karbantartását. Az élményfürdő november 4. és 8. között lesz zárva, november 9-én nyitnak.

koronavírus termálfürdő

Úgy tűnik, végleg zárva marad az egyik zalai termálfürdő. Itt olvashat erről bővebben.