• Egy régi, felújításra szoruló medence átépítése révén egy új strandmedencével bővült az Akácliget Gyógy- és Strandfürdő kínálata.

  • A több mint 250 millió forintból megvalósított medence már a fürdőzők rendelkezésére áll.

A Nagykunságban, azon belül is Karcagon található Akácliget Gyógy- és Strandfürdő egész évben üzemel, szabadtéri és fedett medencékkel egyaránt rendelkeznek. Sokan szeretik a fürdőt, ami kimondottan kedvező jegyárakat kínál.

Még az év elején írtunk arról, hogy idén egy új szabadtéri medencét építenek, ami a nyár folyamán készült el. Tegnap délután megtörtént az ünnepélyes átadása, így mostantól már a vendégek rendelkezésére áll az új medence.

A 254 millió forintos támogatás révén megvalósult medencét a régi „Gyógy III.” medence helyén alakították ki. A régi, cementborítású medence több mint 50 éve épült, az azóta eltelt idő alatt felújítására nem, csak folyamatos karbantartására került sor. A hidraulikája korszerűtlen volt, a betontest több helyen is repedezett. Ezért vált szükségessé medence teljeskörű felújítása, a régi hidraulika kiváltása, töltő-ürítő rendszerről vízforgató rendszerűre történő átalakítása.

Akácliget Karcag strandmedence

A fejlesztés révén egy 133 négyzetméter vízfelületű, vízvisszaforgatásos, élményelemekkel ellátott strandmedence jött létre. Mellette térszint alatt egy gépház, felette napozótér, valamint a medence gépészeti technológiáit kiszolgáló föld feletti könnyűszerkezetes, esztétikusan kialakított vízgépház épült.

Akácliget fürdő Karcag új strandmedence

Itt az idén gyógyfürdő címet kapott fürdőkről olvashat.