• Nincs sok medencéjük és ami van, az is szabadtéri. Cserébe nagyon hangulatosak és a belépők ára is kedvező.

  • Adunk 4 tippet a retrós termálfürdők kedvelőinek.

Mindannyian különbözőek vagyunk, ezért a fürdők terén is más-más preferenciáink vannak. Egyesek a legmodernebb és legnagyobb fürdőkomplexumokat részesítik előnyben, ahol számos medence és széles körű wellness szolgáltatások várják őket. Mások viszont a kisebb termálfürdőket kedvelik, ahol egy kezükön meg tudják számolni a medencéket. Ezek általában olcsóbbak is, de sokak számára nem pusztán a kedvezőbb jegyárak miatt vonzóak, hanem inkább a nyugodt, békés hangulatukat szeretik.

Az utóbbiakat kedvelők számára ajánlunk négy termálstrandot. Mindegyik fürdő – jó értelemben – egy kicsit retró stílusú, de szép környezetben találhatók. A négyből háromban a termálvíz hivatalosan is gyógyvíz minősítéssel rendelkezik.

Fehérgyarmati Termálfürdő

A kisváros Szabolcs-Szatmár-Bereg vármegye keleti felén található, olyannyira, hogy Nyíregyházától még 70 kilométert kell kelet felé utazni. A fürdőben úszómedence és ikermedence áll a vendégek rendelkezésére, a vizük pedig gyógyvíznek számít. A belépők ára nincs elszállva: egy felnőtt jegy 1250 forint, gyermekeknek, diákoknak, nyugdíjasoknak pedig 1000 forint a jegyár. 15:30 után délutáni belépőt is válthatunk 900 forintért.

Fehérgyarmat termálstrand

Bánfürdő Termálfürdő (Nagybánhegyes)

Békés vármegye déli részén, nem messze Orosházától található Nagybánhegyes község. 1980 óta működik termálfürdő a településen. Egyetlen medence jelenti a választékot, amit kitűnő jódos-brómos termálvízzel töltenek. A jegyárak igencsak kedvezőek: a felnőtt belépő 1500 forint, a nyugdíjas és diák jegy ára 1400 forint, a gyermekbelépő pedig 1200 forintba kerül. A fürdőhöz egy kemping is tartozik. A nyitvatartásuk azonban rendhagyó, még nyáron is csak pénteken, szombaton és vasárnap vannak nyitva.

Nagybánhegyes termálvizes medence

Tápiószentmártoni Termálfürdő

Ezt a fürdőt Pest vármegyében, Ceglédtől nagyjából 20 kilométerre északra találjuk. Gyógyvíz minősítéssel rendelkeznek és négy medencéjük van (gyógymedence, strandmedence, gyermekmedence, úszómedence). A felnőtt belépőjegy ára 2500 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak pedig 1800 forint a jegyár. Tényleg nagyon jó, hangulatos fürdőről van szó.

Tápiószentmárton Termálstrand

Tiszaörsi Termálfürdő

Jász-Nagykun-Szolnok vármegyében, Tiszafüredtől délre 14 kilométerre találjuk Tiszaörs községet. Igazán nagy múltra tekinthet vissza a fürdő, hiszen az 1930-as években találtak termálvizet, amire alapozva nem sokkal később strandfürdőt is nyitottak. A gyógyvizet három, eltérő hőfokú medencébe töltik. A felnőtt napijegy ára kereken 3000 forint, nyugdíjasoknak és diákoknak pedig 2600 forintot kell a pénztárban hagyni a belépőért.

Tiszaörsi Termálfürdő élménymedence

Itt arról olvashat, hogy az egyik balatoni településen naponta kétszer ingyenesek a fizetős strandok.