• Zalakaros idén is új kihívás elé állította az érzékszerveket.

  • Az „Élménnyel Teli Ízek” programot vadgasztronómiai tematikával folytatva, a Zalaerdő Zrt.-vel közösen, két kategóriában is receptversenyt hirdetett a Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.

A felhívásra több mint száz alkotás érkezett, klasszik kategóriában elsősorban hagyományokon alapuló, zalai vadétel recepteket várták, de fontos szempont volt az ételek étlapra vihetősége is. A SVÉT-tel, azaz a Stílusos Vidéki Éttermiséggel közösen az ország első WILD FOOD ételét is keresték, amelynek strandi pavilonoktól kezdve, a fesztiválokon át, egészen a fine-diningig képviselnie kell majd a GO WILD küldetését.

A döntőbe jutott recepteket 2018. május 8-án, zalakarosi séfek közreműködésével kóstolhatta meg a zsűri, ők választották ki a kategória győztesét, Zalakaros kedvenc vadételét. Az ország első Wild Foodját a SVÉT zsűrizte.

Klasszik kategória díjazottjai:
III. helyezett: Ludányi Emőke – Omlós nyúlcomb, barna mártással, hajdinatészta ágyon:

omlós nyúlcomb barnamártássalII. helyezett: Nagy László – Mustáros őztokány, pirított leveszöldséggel és hozzá gánica tallér:

mustáros őztokányI. helyezett, ezáltal Zalakaros kedvenc vadétele: Varga Péter – Zalai vaddisznópofa:

Zalai vaddisznópofa ZalakarosAz ország első Wild Foodja és megalkotója:
Nagy Róbert – gŐZgombóc:

Zalakaros gőzgombócA zsűri tagjai voltak:
Csíki Sándor – gasztronómiai szakíró / Food&Wine
Kovács Ferenc – Vezérigazgató – helyettes / Zalaerdő Zrt
Dr. Kun Edit – kiadói igazgató / NIMRÓD Vadászújság
Kis-Varga Judit – gasztronómiai rovatvezető / Nők Lapja Café; blog szerző / Csak a Puffin
Czirákiné Pakulár Judit – Alpolgármester / Zalakaros Város
Czimondor Nándor – igazgató / Hotel MenDan Zalakaros
Bai Tamás – Executive Chef / Hotel Karos Spa Zalakaros
Kovács Szabolcs – Go Wild ötletgazda, ügyvezető / Zalakarosi Turisztikai Nonprofit Kft.

Nyeremények:
A Zalakaros kedvenc Klasszik vadétel receptje díj 100 ezer forintos pénzdíjjal járt együtt.
Az ország első Wild Food ételreceptje díj nyertese pedig 2 éjszakás, félpanziós wellness pihenést kapott 2 fő részére, a HOTEL KAROS SPA**** superior jóvoltából, valamint egy családi belépőt a Hotel Mendan**** wellness részlegébe.

Mindkét kategória győztese egy-egy egyedi készítésű ZALAKAROS GO WILD gravírozott emléktárggyal büszkélkedhet, és mind a 10 döntőbe jutott recept beküldője értékes ajándékcsomaggal lett gazdagabb Zalakaros város jóvoltából.