Ha termálfürdőről van szó, egy kicsit más szempontokat érdemes figyelembe venni, mint ha természetes víz vagy strand az úticél.

A zár vagy félig nyitott fürdőkben mások a fürdőzési szokások, mint például egy strandon, ezért más szempontok alapján válasszuk ki az ideális wellnessfürdőbe való fürdőruhát.

Egyrészes vagy kétrészes fürdőruha legyen? Az egyik legfontosabb kérdés, ami rögtön a választás elején felmerül, éppen az, hogy milyen szabású legyen a fürdőruha. Természetesen minden fazonnak van előnye és hátránya is, amit érdemes végiggondolni a vásárlás előtt.

Kétrészesek, melyek jól tagolják az alakot

Nem mindenki ért ezzel egyet, de a kétrészes bikini fazonoknak is van létjogosultsága a termálfürdőben. Sokan nem szeretik a vizes fürdőruha érzését a hason, és a bikinik nagyobb szabadságot adnak. A kétrészes fürdőruha fazon szépen tagolja az alakot, amely előnyös a legtöbb női alak esetében.

női fürdőruha termálfürdő

Kétrészest válaszunk, ha fontosak az alábbiak:

• Szabad napozás. Megkérdőjelezhetetlen, hogy egy kétrészes fürdőruhában jobban esik a napozás, mivel nagyobb bőrfelületet hagy szabadon, ezért szépen lehet benne barnulni elöl és hátul egyaránt.

• A kétrészeseket általában külön árulják, azaz külön lehet megvásárolni a bikini felsőt és az alsót. Ez lehetőséget ad arra, hogy akinek nem azonos méretű az alsó és a felsőteste, mégis tökéletes illeszkedő fürdőruhát viseljen. Az egyrészesek esetében ez a kérdés sajnos nem megoldott, vagyis vagy alul, vagy pedig fölül nem lesz tökéletes a méret.

• Ugyanígy a kétrészes a jó választás akkor is, ha az átlagtól nagyon eltérő a testmagasságunk. Az egyrészeseket általában csak egyféle magasságra készítik, így az nem tud alkalmazkodni a nagyon alacsony vagy nagyon magas méretekhez.

Ami a bikini felsőket illeti, a kisebb mellű hölgyeknek jól fog állni az egyszerű háromszög fazonú bikini felső, lehetőleg fodrokkal vagy valamilyen ráncolással. Szóba jöhetnek a pánt nélküli felsők is, és persze a push-up bikini felső fazonok is, melyekben határozottan nagyobbnak látszanak majd a keblek.

Ha éppen ellenkezőleg, nagy mellekre keresünk bikini felsőt, akkor mindenképpen merevítős kialakítású bikini felsőt fazon a jó választás széles és stabil vállpántokkal, és olyan mellkosár kialakítással, mely képes tartani és emelni a melleket.

fürdőruha termálfürdő

A kényelmes egyrészes mindig bejön

A listára biztosan fel fog kerülni az egyrészes fürdőruha, amely előnyösen karcsúsítja és takarja a felsőtestet, miközben a hosszú lábakra is felhívja a figyelmet. Az egyrészes ideális választás a fürdőbe, mivel

• A lehető legtöbbet fed az alakunkból, ezért ez lesz a jó választás, ha a test takarása fontos szempont a komfortérzet szempontjából. Az egyrészesek ráadásul sokféle fazonnal és kivágással készülnek, ezért csak választás kérdése, hogy mennyit szeretnénk megmutatni a hátunkból vagy a dekoltázs milyen mély legyen.

• Kényelmesebb viselet: Kevesebbet kell foglalkozni a kapcsokkal és a vállpántokkal, és azzal is, hogy mozgás közben a helyén maradjon a fürdőruhánk. Ezáltal kényelemesebben mozoghatunk benne a vízből ki-be, és nem kell folyton ellenőrizni a részleteket.

• Az egyrészes fürdőruha öltöztet! Elég csak egy strandkendőt magunkra tekerni és gyakorlatilag bárhova beléphetünk a fürdő területén, nyugodtan ehetünk-ihatunk, vásárolhatunk, vagy kezeléseken vehetünk részt anélkül, hogy meztelennek éreznénk magunkat. Nincs szükség strandruhára és egyéb holmikra, az egyberészes megfelel egy teljes értékű nyári felsőrésznek.

Milyen legyen az egyrészes? Teltebb alakra, egy sötétebb, földszínű árnyalat a jó választás, mely kiemeli a lebarnult bőrt, miközben a karcsúsító hatásával előnyösen mutatja be az alakot. A megfelelő fazonú egyszínű fekete fürdőruha is mindig telitalálat, ráadásul sosem megy ki a divatból!

Telt alkatra jó választás, ha hasi résznél valamilyen ráncolás vagy csavarás tereli el a figyelmet a problémás részekről. Nagyobb keblek esetén az egyrészes fürdőruha lehet akár merevítő nélküli is, de a stabil és jól szabott melltartó-rész, illetve a széles vállpánt kötelező elemek legyenek. Vékonyabb testalkatra a nagy méretű virágos minták bizonyulnak kitűnő választásnak, melyek segítenek kiemelni a karcsú sziluettet.

termálmedence nő

Tankini fazonok, melyek egyesítik az előnyöket

Az egyrészesekhez közel álló tankini szabású fürdőruha szintén remek lehetőség a termálfürdőben. Szeretjük, mert teljes mértékben lefedi a hasat és a derekat, ugyanakkor a kétrészesek előnyével is rendelkezik, például egyszerű a fel és levétel, vagy kisebb átalakítással akár napozni is lehet benne. Remek választási lehetőség terhesség esetén is, vagy akkor is, ha egyszerűen csak takarni szeretnénk a hasi részt, de szeretnénk gyorsan öltözködni szükség esetén.

Nem árt megnézni a fürdőruha alapanyagát is! Ha kimondottan termálfürdős használatra vásárolunk fürdőruhát, akkor érdemes ellenőrizni a gyártó előírásait, hogy a kiszemelt fürdőruhát, úszómedence használatára tervezték-e. A jó hír az, hogy a termálvízben lévő oldott természetes anyagok kevésbé teszik tönkre a fürdőruha anyagában lévő elasztán szálakat, mint a klór, vagy a tengervíz sója.