Sokan megint az utolsó pillanatra hagyják a SZÉP Kártyájukon lévő pénz felhasználását. A 2012-es feltöltésekből még majdnem négymilliárd forint hever parlagon.

Még mindig rengeteg pénz, 3,9 milliárd forint pihen a SZÉP Kártyákon a 2012-ben feltöltött összegekből. Ez azért problémás, mert a két évvel ezelőtt átutalt pénzből a május 31-ig fel nem használt keretet elvesztik a munkavállalók. A SZÉP Kártyák legnépszerűbb felhasználási módját az üdülés jelenti, ezért a következő két hónapban a szállásfoglalások felfutása prognosztizálható. Különösen, hogy a legnagyobb hazai szállásfoglaló portál statisztikája szerint az év első hónapjaiban a szokásosnál alacsonyabb volt a cafeteria-kártyák felhasználási aránya.

SZÉP KártyákSzigetvári József, a Szállás.hu ügyvezetője a statisztikáik alapján úgy kalkulál, hogy még 200 ezer vendégéjszakára elegendő pénz pihen a SZÉP Kártyák tulajdonosainál. A cafeteria kártya birtokában – Szigetváriék adatai szerint – egyébként bőkezűbbek az utazók. Amíg 2013-ban egy átlagos, kártya nélküli szállásfoglalás összege 37 ezer forint volt, addig a SZÉP Kártyával fizetőknél ugyanez az összeg több mint 50 ezer forintot tett ki.

Mi lesz a fel nem használt összegekkel?

A munkavállalók már nem tudják felhasználni, viszont az érvényben lévő szabályozás szerint nem vesznek el a pénzek. A kártyákat kibocsátó pénzintézeteknek ugyanis vissza kell utalniuk a parlagon maradt összegeket a munkaadóknak.