• Sok budapesti fürdőben a belépőjegy már magában foglalja a szaunarészleg szolgáltatásainak a használatát is.

  • Egyes helyeken csak a szaunavilágba szóló belépő is váltható.

Kuriózumból mára egy teljesen magától értetődő fürdős kiegészítő szolgáltatássá vált a szauna. Sőt, olyannyira megnőtt ezen a téren a vendégek igénye, hogy manapság már a kisebb fürdők is igyekeznek külön szaunavilágokat kialakítani. Mindezeken felül pedig egyre gyakoribb fürdős programnak számítanak a szaunaszeánszok is.

A fürdőlátogatók részéről tehát nagy és egyre növekvő igény mutatkozik a szaunázási lehetőségek iránt. Ennek apropóján megnéztük, hogy a budapesti fürdőkben milyen áron biztosított a szaunázás. Kell-e érte felárat fizetni, s ha igen, akkor mennyit?

Aquaworld élményfürdő: az Oriental Spa részlegen belül szaunavilág is található. Itt bio-, aroma- és finn szauna, valamint gőzkabin áll a vendégek rendelkezésére. A fürdőbelépő magában foglalja a szaunavilág korlátlan használatát is. Ezen felül külön, csak a szaunába érvényes belépőt is kínálnak: 2 órára 2400 forintért, 3 órára 3300 forintért.

Csepeli Strandfürdő: az egész évben üzemelő csepeli termálstrandon is van egy szauna. Ez a fürdőbelépőn felül egy 600 forintos kiegészítő jegy ellenében használható.

Csillaghegyi Árpád Forrásfürdő: az új fürdőben egy külön szaunavilágot is kialakítottak. Itt panorámaszauna, gőzkabin, infraszauna, aroma szauna, ördögszauna mellett hideg és forróvizes merülőmedence található, továbbá egy kültéri panorámamedence is tartozik a szaunavilághoz. Ezen felül a fürdőnek az úgynevezett sport zónájában egy további finn szauna és egy infraszauna is működik.  A szaunavilág 600 forintos kiegészítő jeggyel használható, viszont a sportzónában lévő szaunák már az alapzónás belépővel is látogathatók.

Dandár Gyógyfürdő: a hétköznapi (2200 forint) és a hétvégi (2300 forint) jegyár már tartalmazza a szaunázási lehetőséget is. Van azonban a ferencvárosi fürdőnek egy mini szaunavilága is, ami egy 600 forintos wellness kiegészítő jegy ellenében látogatható. A mini szaunavilág egy szaunát, gőzkamrát és jégkása adagolót foglal magában, de a kiegészítő jegy ellenében a belső udvari medence is használható.

Dandár Budapest szaunavilág

Gellért Gyógyfürdő: a szauna, hőlégkamra és gőzkamra használatát már magában foglalja a belépőjegy.

Lukács Gyógyfürdő: a fürdő szaunavilágában sókristály szauna, infraszauna, aroma gőzkabin, naturista szauna, tepidárium áll a vendégek rendelkezésére és minden nap tartanak szaunafelöntéseket is. A teljes árú belépők tartalmazzák a szaunavilág használatát. Aki nem teljes árú jegyet vásárolt, az hétköznap 600, hétvégén 800 forintért látogathatja a Lukács szaunavilágát, a felöntéseken pedig alkalmanként 500 forintért vehet részt.

Palatinus fürdő: finn szauna és gőzkabin áll a vendégek rendelkezésére, amelyek használatáért a fürdőbelépőn felül nem kell extra díjat fizetni.

Paskál Gyógy- és Strandfürdő: elég jó a fürdő szaunakínálata, hiszen finn és geotermikus szaunával is rendelkeznek, továbbá aroma gőzkabin és egy 30 fős panoráma szauna is a vendégek rendelkezésére áll. Időnként szaunaesteket is rendeznek a Palatinusban. A szaunák használatának a belépőn felül nincs külön költsége.

Pesterzsébeti Jódos-Sós Gyógyfürdő: a szaunavilágban két finn szauna, valamint panoráma szauna, infraszauna és gőzkamra található. Ezen felül Kneipp-taposó és merülőmedencék is a kínálat részét képezik. A szaunavilág kombinált belépővel (hétköznap 3600, hétvégén 3800 forint), vagy csak a szaunába érvényes belépővel (1500 forint) látogatható.

Rudas Gyógyfürdő: az új wellness részlegben található a szaunavilág, ahol finn szauna, aromaszauna, hőlégkamra, gőzkamra, élményzuhany és sószoba jelenti a választékot. A szaunavilág a wellness részlegbe érvényes belépővel látogatható.

Széchenyi Gyógyfürdő: az uszoda részlegben két szauna, a gőz részlegben egy úgynevezett vulkán szauna, a termál részlegben pedig hőlégkamra, gőzkabin, nedves gőzkabin, sós gőzkabin, aroma szauna és fény szauna található. A szaunák a fürdőbelépő ellenében használhatók.