• A meglévő három medence közül az egyiket felújítják, két újat építenek és egy vizes játszóteret is kialakítanak.

  • Már idén nyáron átadják a megújult strandfürdőt.

Székesfehérváron a városi uszoda területén eddig is működött egy szezonális strandfürdő, ahol három szabadtéri medence állt a vendégek rendelkezésére. Ezt az idei strandszezonra egy több mint 400 millió forintos beruházásnak köszönhetően kibővítik.

Épül egy csúszdás medence, amibe 6-7 méter magasból lehet lecsúszni háromféle csúszdán. Ezen kívül átadnak egy új élménymedencét, ami áramoltatóval, csobogókkal, buzgárokkal lesz felszerelve. Ráadásul az eddig gyermekmedencét is felújítják. Újdonságként egy Spray Parkkal, azaz vizes játszótérrel is bővül a strandfürdő. Mindezek mellett a járdák térkövezése és a büfék is megújulnak.

A Székesfehérvár.hu-n a hónap elején arról írtak, hogy ősszel már elkezdődtek a strand bővítéséhez kapcsolódó munkálatok. Jelenleg a közműveket építik, valamint nekikezdtek a leendő medencék építéséhes szükséges földmunkáknak is. Az enyhe tél kedvez az építkezésnek, így ha minden a tervek szerint halad, akkor júniusra, a strandszezon kezdetére át is tudják adni a megújult városi fürdőt.

Székesfehérvár városi strandItt megnézheti a Fehérvár Tv tudósítását az építkezés állásáról: