• Nagyon úgy tűnik, hogy erős augusztus végi forgalmuk lesz a strandoknak, fürdőknek.

  • Péntekig olyan meleg várható, ami leginkább a strandfürdőkben lesz elviselhető.

Augusztus elején voltak olyan napok, amikor az időjárás a szeptembert, annak is inkább a második felét idézte. Szerencsére a hónap második fele jobb időt hozott, s úgy tűnik, hogy néhány napig még nyugodtan tervezhetünk strandlátogatást.

Az Eumet.hu előrejelzése szerint az idei nyár legmelegebb napjai állnak előttünk. Hétfőn sehol nem várható csapadék, sőt, most úgy látszik, hogy péntekig garantált az évszakos átlagnál jóval melegebb időjárás.

Keddtől péntekig tehát előreláthatólag kitart a kánikula. Nagyrészt napos, igazi nyaralóidő várható. Kedden csapadék nem valószínű, de szerdától ismét előfordulhat helyenként záporeső, zivatar. Ebben az időszakban átmenetileg erősebben felhős területekre is számítani lehet. Délen, délkeleten várható a legmelegebb, ott a 34-35 Celsius-fokos csúcsértékek a legvalószínűbbek.

A légmozgás általában gyenge marad, de zivatarok környezetében megerősödhet. Péntek éjszaka egy hidegfront érheti el hazánkat, amely úgy néz ki, hogy véget vet a nagy melegnek – írja az Eumet.

Azaz a nyár utolsó hétvégéjén (augusztus 26-27.) még nem garantált a kánikula, de van rá esély, hogy még akkor sem lesz rossz idő.

Hegykő termálfürdő gyógymedence

A mögöttünk álló hét fürdős híreit, érdekességeit ide kattintva olvashatja.

Illusztráció: Hegykői Termálfürdő