• Széles körben nem túlzottan ismert, de egy kicsi, hangulatos strand működik a Kelet-Mecsek lábánál.

  • Egyetlen medencéjüket hűvös forrásvízzel töltik.

Magyaregregy község Baranya megyében, azon belül is Pécstől 30 kilométerre a Kelet-Mecsek északi peremén található a Boldogasszony völgyében. A település nevezetessége a falu fölé magasodó Máré-vár, amely egy római kori őrtorony helyére épült gótikus stílusban még a XIII. században.

Magyaregregy déli határánál, a vár alatti völgyben 1934 óta működik egy kicsi erdei strand, ami a nyári szezonban várja a vendégeket, idén június 21-én nyitották meg a fürdőt. Egyetlen, hideg vizes medencéjük van, így elsősorban melegebb nyári napokon lehet jó választás.

Egyes helyeken azt lehet olvasni, hogy erdei patak vizével töltik a medencét, de valójában egy forrás biztosítja a vízellátást. Ugyanakkor 1934 és 1978 között még valóban patakvízzel töltötték a medencét.

A létesítmény hivatalos neve egyébként Máré Csárda-Pizzéria és Erdei Fürdő, ebből következően helyben gazdag étel- és italválaszték is várja a vendégeket. Azonban ivóvizet érdemes magunkkal vinni, mert máskülönben helyben kell vásárolni palackozott vizet.

erdei fürdő Magyaregregyen

A strand szomszédságában kemping is működik. Akár több napos pihenést is megéri ide tervezni, hiszen nagyon szép helyen fekszik a kemping, illetve a fürdő is, valamint számos kirándulási lehetőséget is rejt a környék.

Az erdei strand 10-től 18 óráig, a pizzéria 10-től 20 óráig tart nyitva. Ami a jegyárakat illeti, azért a kisebb fürdők között akadnak náluk olcsóbbak is, azonban itt a fő értéket a ritka szép és hangulatos természeti környezet jelenti. A felnőtt belépő 2000 forintba, diákoknak és nyugdíjasoknak 1500 forintba kerül. Családi jegy is váltható, 2 felnőtt és 2 gyermek esetén 6500 forintért. Hat éves kor alatt a belépés ingyenes, 14 órától pedig olcsóbb belépőket is kínálnak.

a magyaregregyi erdei strand